Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyi üdvözlet a hatóságoktól

Nem kívánt karácsonyi ajándékot kaptak az illegális kereskedők Leicestershire-ben a hatóságoktól, miután bezúzták hamis árucikkeik tárolására használt járművüket.

A brit ellenőrök egy helyi piacon tartottak razziát, amelynek eredményeként két helyszínen 225 ezer font értékű hamisítványt foglaltak le, köztük hamis Rolex órákat, és három kereskedőt őrizetbe vettek. A piac környékén átvizsgálták a szóban forgó kisteherautót is, amelyben további 45 ezer font értékű hamis ruházati cikket, köztük hamis Adidas és Nike márkajelzésű termékeket találtak. 

A hatóságok a szükséges eljárások lefolytatását követően úgy döntöttek, afféle elő-karácsonyi ajándékként a hamisítóknak, megsemmisítik a járművet. A bezúzásról készült videót is közzétették, elrettentésül a potenciális jogsértők számára. Nem szép látvány.

Az akció során a járműben talált hamis ruhaneműket nem fogják megsemmisíteni, hanem a jogsértő címkézés eltávolítása után non-profit szervezetek közvetítésével rászorulóknak ajánlják fel.

(Via: Leicestershire Constabulary)

0 Tovább

Ezek az ajándékok nem kerülnek a fa alá

Ahogy egyre fokozódik a karácsonyi láz, úgy olvasunk egyre több hírt az ünnepi szezonban piacra kerülő, és a hatóságok által lefoglalt hamisítványokról. A brit határőrség (UKBA) például fotókkal illusztrálva adott tájékoztatást arról, mely ajándékok nem kerülnek már a fa alá...

Néhány a Heathrow repülőtéren előkerült hamisítványokból

A határőrség közlése szerint minden egyes nap újabb adag hamisítványra bukkannak, amelyeket az óvatlan brit fogyasztók karácsonyi ajándéknak rendeltek szeretteiknek. A hamisítványok 70 százaléka Kínából érkezik a szigetországba, de Indiából, Törökországból, Indonéziából és Thaiföldről származó csomagokat is rendszeresen állítanak meg. Hölgyeknek szánt ajándékok között hamis Links of London ékszereket, Mont Blanc tollakat, UGG csizmákat, kozmetikumokat, gyertyákat találtak. Uraknak szólóan a Rolex utánzatoktól a legújabb műszaki kütyük másolataiig szinte minden került elő, míg a kissebeknek hamisított Hello Kitty, Nintendo, Thomas a gőzmozdony figurákkal kedveznének a hamisítók.

A jó szándék, az óvatlanság vagy épp a spórolási szükség azonban akár komoly problémát is okozhat. Az UKBA szakértői szerint ugyanis számos, az utóbbi hetekben lefoglalt hamisítvány lehet veszélyes. Lássuk, melyek ezek!

0 Tovább

Tippek karácsonyi vásárláshoz

Bizony, a jövő héten már december van. Ünnepi díszbe öltöznek a közterek, az áruházak és a boltok pedig teleszórják postaládáinkat karácsonyi szórólapjaikkal. Talán, ti is elkezdtetek már gondolkodni, kit mivel lepjetek meg az év legszebb ünnepén. Most adunk néhány tanácsot ahhoz, hogy online vásárlásaitok során ne fussatok kellemetlen tapasztalatokba, és elkerüljétek a hamisítványokat.

Józan ész

Vásárlásaitok során hagyatkozzatok a józan eszetekre. Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az legyen minimum gyanús. Ha a választott termék meglepően olcsó, ha gyenge minőségűek a termékfotók, betűzési hibákat, elírásokat találtok az oldalon, inkább ne vegyetek semmit. Ha aukciós oldalon vásároltok, nézzétek meg az eladó többi termékét is. Ha több darabot árul például ugyanabból a dizájner termékből, és mindet áron alul kínálja, biztosak lehettek benne, hogy hamisítványok.

Biztonságos oldal

Törekedjetek arra, hogy olyan webes felületen vásároljatok, amely biztonságos adathasználattal működik. Ha a böngészőtök szerint az oldal webcíme nem https-sel kezdődik, vagy nincs ott a kis lakat jel, kerüljétek. Ezek az oldalak ugyanis nem tudják garantálni, hogy vásárlói adataitok biztonságosan vannak rögzítve.

Hivatalos értékesítők

A legtöbb márka saját weboldalán elérhetővé teszi a hivatalos viszonteladók listáját. Mielőtt bárhol vásároltok, érdemes utánanézni, hogy az adott kereskedőt hitelesítette-e a márka. Ha igen, akkor bízhattok abban, hogy a választott termék eredeti.

Termékszállítás

Sajnos, számos hamis termék sikerül elég meggyőzően ahhoz, hogy még a körültekintő vásárlókat is megtévesszék. Ha a megrendelt termék megérkezik, még mindig érdemes megnézni, minden rendben van-e vele. Figyeljetek az apró részletekre! Romló árucikknél nézzétek meg a gyártási és lejárati dátumot, nézzétek meg, hogy a biztonsági címkézés nem sérült-e, nincs-e előzetes felbontásnak jele, megvan-e a vásárlói tájékoztató és a garancialevél.

0 Tovább

Biztonságos karácsonyt kívánunk!

Hatásos kampányvideót, mondhatnánk társadalmi célú hirdetést készített egy amerikai biztosító cég. A karácsonyi tűzesetek megelőzésére kívánja felhívni a nézők figyelmét néhány egyszerű tanáccsal.

A józan ésszel könnyen belátható javaslatok szerint: ne hagyjuk teljesen kiszáradni a fenyőfát, ne pakoljuk könnyen égő dolgok közelében a melegítő testeket és ne vásároljuk hamis elektronikai eszközöket. Ne feledjétek, a hamis vezetékek, elosztók, fényfüzérek nem az elvárt biztonsági szabványok szerint és nem a megfelelő minőségű anyagokból készülnek, így könnyen túl hevülnek, zárlatosak lehetnek, lángra kaphatnak és máris oda a kellemes karácsony...

0 Tovább

Díszkivilágítjuk vagy felgyújtjuk a fenyőfát?

Már csak egy hónap van karácsonyig, így szép lassan mindenki megkezdi az ünnepi készülődést. Ennek egyik lépéseként előkeressük a karácsonyfára, ablakokba, kertbe szánt fényfüzéreket, hogy megvizsgáljuk, működik-e még. Ha nem működne vagy esetleg csak újat szeretnénk venni, a vásárlásnál nem árt óvatosnak lenni.

A hamisítók gátlástalanul kihasználják, hogy november végén-decemberben mindenkin eluralkodik a vásárlási láz, és a fogyasztók költéséből ők maguk is szeretnének mind nagyobb szeletet hasítani. Az ünnepekre gyártott hamis termékek között az elektronikai cikkek is megjelennek, amelyek - talán mondanom sem kell - különösen veszélyesek lehetnek. A hamis elosztók, hosszabbítók, égősorok nem felelnek meg azoknak a biztonsági szabványoknak, amelyeket éppen a fogyasztók védelme érdekében állapítottak meg a szakemberek. Az ilyen termékek áramütést okozhatnak vagy épp könnyen túlmelegszenek. Gondolom, senkit nem kell emlékeztetni arra, hogy egy megszáradt vagy száradófélben lévő fa, milyen könnyen tud lángra lobbanni...

Ahogy a lenti videó is elmagyarázza (figyelem! angol nyelvű), a balesetek elkerülése érdekében a) csak megbízható kereskedőnél vásároljunk, b) mindenképpen ellenőrizzük a biztonsági tanúsítványokat és c) üzembe helyezésnél kövessük a gyártó utasításait!

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek