Bizony, a jövő héten már december van. Ünnepi díszbe öltöznek a közterek, az áruházak és a boltok pedig teleszórják postaládáinkat karácsonyi szórólapjaikkal. Talán, ti is elkezdtetek már gondolkodni, kit mivel lepjetek meg az év legszebb ünnepén. Most adunk néhány tanácsot ahhoz, hogy online vásárlásaitok során ne fussatok kellemetlen tapasztalatokba, és elkerüljétek a hamisítványokat.

Józan ész

Vásárlásaitok során hagyatkozzatok a józan eszetekre. Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az legyen minimum gyanús. Ha a választott termék meglepően olcsó, ha gyenge minőségűek a termékfotók, betűzési hibákat, elírásokat találtok az oldalon, inkább ne vegyetek semmit. Ha aukciós oldalon vásároltok, nézzétek meg az eladó többi termékét is. Ha több darabot árul például ugyanabból a dizájner termékből, és mindet áron alul kínálja, biztosak lehettek benne, hogy hamisítványok.

Biztonságos oldal

Törekedjetek arra, hogy olyan webes felületen vásároljatok, amely biztonságos adathasználattal működik. Ha a böngészőtök szerint az oldal webcíme nem https-sel kezdődik, vagy nincs ott a kis lakat jel, kerüljétek. Ezek az oldalak ugyanis nem tudják garantálni, hogy vásárlói adataitok biztonságosan vannak rögzítve.

Hivatalos értékesítők

A legtöbb márka saját weboldalán elérhetővé teszi a hivatalos viszonteladók listáját. Mielőtt bárhol vásároltok, érdemes utánanézni, hogy az adott kereskedőt hitelesítette-e a márka. Ha igen, akkor bízhattok abban, hogy a választott termék eredeti.

Termékszállítás

Sajnos, számos hamis termék sikerül elég meggyőzően ahhoz, hogy még a körültekintő vásárlókat is megtévesszék. Ha a megrendelt termék megérkezik, még mindig érdemes megnézni, minden rendben van-e vele. Figyeljetek az apró részletekre! Romló árucikknél nézzétek meg a gyártási és lejárati dátumot, nézzétek meg, hogy a biztonsági címkézés nem sérült-e, nincs-e előzetes felbontásnak jele, megvan-e a vásárlói tájékoztató és a garancialevél.