Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az uniós GDP 39%-át a szellemitulajdon-intenzív ágazatok biztosítják

Először készült tanulmány annak számszerűsítésére az Európai Unióban, hogy a szellemitulajdon-intenzív ágazatok milyen mértékben járulnak hozzá az uniós gazdasághoz a GDP, a foglalkoztatás, a bérek és a kereskedelem tekintetében. Magyarországon az uniós átlag feletti ezen ágazatok gazdasági súlya.

0 Tovább

Nő a kalózkodás a nyári zenei fesztiválok után

A nyári zenei fesztiválok után sok koncertlátogató kezdi el keresni a koncerteken hallott dalokat, mert új kedvencre lelt, felfedezett egy régit, vagy épp egy emléket szeretne vele felidézni. A Spotify szerint ezeket a számokat illegálisan töltik le, így a nyári koncertek rendesen megdobják a kalózkodási rátát.

"Adventures in The Netherlands" címmel készített tanulmányt a legális zenei streaming szolgáltatást nyújtó Spotify, amelyben holland példán mutatja be a fesztiválok és kalózkodási mutatók közötti összefüggést.

0 Tovább

Legális vagy illegális?

Egy brit felmérés eredményei szerint komoly zavar van a helyi internetezők fejében arról, mi minősül szerzői jogsértésnek. Az adatok szerint sokan kalózkodnak, de a szerzői jogvédelmet is fontosnak tartják.

A kutatást a Wiggins jogi cég készítette 2500 brit internetező bevonásával.

0 Tovább

Űrtechnológiával szűrnék a hamis élelmiszereket

Hamis élelmiszerek kiszűrésére is alkalmas az a technológia, amelyet az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) megbízásából a Mars bolygón esetlegesen található szén felderítésére fejlesztettek ki.

0 Tovább

Letölteni szabad, szemetelni nem!

Magatartási normákról kérdezte az ausztrálokat az Adelaide Now című online magazin egy felmérés során, amelyből kiderül, a válaszadók nem ítélik el feltétlenül az ittas vezetést vagy az illegális letöltést, a szemetelést azonban igen.

Érdekes képet fest az ausztráliai Adelaide-ben élők erkölcseiről az a felmérés, amelynek során 1700 válaszadót kérdeztek meg megadott témákban. Az adatok szerint bizonyos kérdésekben enyhébb, másokban szigorúbb elveket vallanak a helyiek.

0 Tovább
«
123

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek