Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Itthon is elindul a Spotify

Várhatóan holnap délben Magyaroroszágon is megnyitja kapuit a világ legnagyobb internetes zeneszolgáltatója a Spotify. A régen várt streaming oldal különlegessége, hogy ingyenesen is használható.

1 Tovább

Magyarországi címkézésű hamis fogamzásgátló szerekre figyelmeztetnek Nigériában

Címkézése szerint Magyarországon gyártott hamis esemény utáni tabletták forgalmazása miatt óvatosságra inti a lakosságot a nigériai gyógyszerhatóságok. Egyelőre nem tudják, mit tartalmaznak a készítmények.

A nigériai Nemzeti Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal (NAFDAC) hamisított Postinor-2 elnevezésű, szájon át adagolható fogamzásgátló tabletta miatt adta ki a figyelmeztetést. A Prostinor-2 egy sürgősségi fogamzásgátló szer, amely a védekezés nélküli közösülést követő 72 órában alkalmazható.

0 Tovább

Töltsél le a közértben!

Érdekes promócióba futottunk bele a hétvégén. Az egyik hazánkban is működő közérthálózat legális zeneletöltési lehetőséget kínál vásárlóinak adott összegű költés ellenében. Ez a kísérlet különösen annak fényében érdemel figyelmet, hogy az online magyar zeneletöltési piacot épp a napokban nyilvánították gyakorlatilag halottnak a szakértők...

Az akció szerint, minden elköltött 2500 forint ellenében a pénztárnál kapunk egy kis kártyacsomagot, amelyben három zenész képe mellett egy kupont találhatunk, ezen egy kódot, amely ellenében letölthetünk egy dalt a Spar és a Sony Music közreműködésével létrehozott Starzone oldalról. A művelet egyszerű: regisztráció a weboldalon, kuponkód megadása, dal kiválasztása, bepakolása a kosárba, majd a "vásárlás" jóváhagyását követően letöltése.

A hétvégén kapott csomagban egy magyar és két külföldi előadó képe szerepelt

Ami szimpatikus, hogy nem vagyunk a kártyacsomag tartalmához kötve. A mi csomagunkban pl. Dido, Lissie és V-tech szerepelt, de a kódunkkal egy Foo Fighters dalt választottunk letölteni. A weboldal szerint egyébként 400 ezer dal közül válogathatnak a vásárlók. Vásárlók, ezt külön hangsúlyoznánk, ugyanis a felület nem csak a Spar kuponjai ellenében történő letöltésre nyitott, de dalonként 129 FT ellenében bárki tölthet le zenét magának.

Abba, hogy a promóciónak kalózkodás elleni szempontból van-e bármi haszna, most nem nagyon mennénk bele. Azt el tudjuk képzelni, hogy anyuka hazamegy a boltból, majd a tinédzserkorú gyerekének átadja a csomagot, aki így, ha nem dobja ki rögtön, legalább egy (a szeptemberig tartó promóció ideje alatt több) zeneszámhoz legálisan hozzá férhet.

Konklúzió: az egyik olalról nézve a dolgot, most 2500 forintért vettünk egy darab dalt, a bevásárlás viszont minden háztartásban szükségszerű, tehát mondhatjuk azt is, hogy néhány liter tej, kenyér, felvágott, fogkrém stb. mellé ajándékba kaptuk. Ahogy tetszik. 

0 Tovább

Holnaptól itthon is szigorúbban büntetik a gyógyszerhamisítókat!

A vonatkozó magyar kormányrendelet értelmében holnaptól, azaz 2011. március 1-jétől szigorúbban büntetik azokat, akik engedély nélkül készítenek, forgalmaznak gyógyszert, továbbá indokolatlan mennyiségben birtokolnak ilyen készítményeket. A hamisgyogyszer.hu oldalán olvasható közlemény szerint az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet módosításával az eddigi ötvenezer forintos pénzbírság összege százezer forintra emelkedett, továbbá mostantól a szabálysértéssel érintett termékeket kötelezően el kell kobozni.

Az engedély nélkül gyártott, illetve forgalmazott termékek elkobzása azért nagyon fontos, mert így egyrészt megfosztják az elkövetőt az illegális haszonszerzési lehetőségtől, továbbá megakadályozzák, hogy az engedély nélküli, bizonytalan összetételű, az előírásoknak nem megfelelő készítmények forgalomba kerüljenek, és így veszélyeztessék a fogyasztók egészségét.

A megváltozott szankciók nem csak a hamisítókkal, de azokkal szemben is érvényesek, akik forgalomból kivont, vagy Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, illetve hazánkban orvosi rendelvényre kiadható gyógyszernek minősülő anyagot indokolatlan mennyiségben tartanak maguknál. (Indokolatlan a gyógyszermennyiség, ha arról megállapítható, hogy nem valamely meghatározott beteg személyes szükségleteinek kielégítését célozza.)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek