Várhatóan holnap délben Magyaroroszágon is megnyitja kapuit a világ legnagyobb internetes zeneszolgáltatója a Spotify. A régen várt streaming oldal különlegessége, hogy ingyenesen is használható.

A 2008-ban, Svédországban indult Spotify legfontosabb ismérve az, hogy ingyen és legálisan szolgáltat zenét. Elég csak regisztrálni, és teljesen törvényesen hallgathat a felhasználó mindent, ami az adatbázisában van, készíthet lejátszási listákat, és akár az ismerőseit is követheti.

A szolgáltatás ingyenes használatáért cserébe mindössze néhány reklámot kell meghallgatnunk. A korlátlan zenehallgatást lehetővé tevő Spotify Premium előfizetés az előzetes információk szerint Magyarországon havonta mindössze 5 euróba (1500 Ft) fog kerülni, amivel nem csak netrádióként használhatjuk majd a szolgáltatást, hanem teljes értékű zenelejátszóként, internetkapcsolat nélkül, akár útközben is meghallgathatjuk majd kedvenc előadóinkat az erre képes készülékeinken, például az okostelefonunkon.

A sokak által a zenehallgatás jövőjeként aposztrofált szolgáltatás magyarországi elindításával immáron még több ember számára lesz elérhető az egyszerű és legális zenehallgatás, ami remélhetőleg a jövőben a szerzői jogi visszaélések számát is csökkenti majd.