Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Részben a kalózok miatt zárt be egy indiai zeneszolgáltató

A Dhingana névre hallgató streaming szolgáltatás több hónapnyi küzdelem után végül a múlt héten bejelentette, hogy végleg bezárja kapuit. Az okok között ott van a kalózkodás is.

A korántsem előjelek nélküli döntés azért különös, mert a Dhingana India egyik legjobban támogatott startupjai közé tartozott. Az elmúlt évben több mint 7 millió dollárt invesztáltak a cégbe a befektetők.

1 Tovább

Egyre több árut foglalnak le Olaszországban

A tavalyi évben az olasz hatóságok 130 millió darab hamis árut foglaltak le, az autóalkatrészektől kezdve a szépségápolási cikkekig szinte minden termékkör érintett volt. A 2012-es adatokhoz mérve ez 25 %-os növekedést jelent.

0 Tovább

Lopott forgatókönyvből készíthetett sorozatot a Fox tévétársaság

Két forgatókönyvíró bírósághoz fordult szerzői jogaik megsértése miatt, mivel szerintük az ő forgatókönyvük alapján készül az Amerikában nagy sikerrel futó New Girl (Új lány) című tv sorozat. A bíróság döntésére várnak a gyártás leállítására, valamint nyilvános bocsánatkérést is követelnek.

0 Tovább

Homer Simpson, az illegális fájlletöltő

Az Egyesült Államok legkedveltebb és legsikeresebb rajzfilmsorozatának, a Simpson családnak a legutóbbi része nem másról szólt, mint a szerzői jogi visszaélésekről. Az adás teljes egészében ezzel a problémakörrel foglalkozott.

0 Tovább

A Reszkessetek, betörők! volt a sláger karácsonykor a szerzői jogok megsértői körében

A CEG TEK International által közölt jelentés szerint az ünnepek alatt a Macaulay Culkin főszereplésével forgatott klasszikusnak számító vígjáték volt a legkeresettebb az illegális fájlletöltők körében. A szervezet egy toplistát is összeállított a legtöbbször illegálisan letöltött karácsonyi filmekről.

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek