Az Egyesült Államok legkedveltebb és legsikeresebb rajzfilmsorozatának, a Simpson családnak a legutóbbi része nem másról szólt, mint a szerzői jogi visszaélésekről. Az adás teljes egészében ezzel a problémakörrel foglalkozott.

Az animációs sorozat legújabb része szórakoztató görbe tükröt tartott mind az illegális fájlletöltőknek, mind pedig a szórakoztatóiparnak. Az epizód elején Homer munkatársai egy új filmről beszélgetnek, ami miatt a főhős rendkívül ideges lesz, mivel még nem volt alkalma megnézni, és nem szeretné, ha a kollégák bármit is elárulnának a történetből. Este el is viszi hát az egész családot a moziba, hogy megtekintsék a legújabb springfieldi kasszasikert, az élményben azonban nagyot csalódik, ugyanis a belépőjegyeket drágának, a film előtti reklámokat pedig idegesítőnek találja.

Ezután Bart, hogy apja kedvében járjon, megtanítja a torrent kliensek használatára, és megismerteti a Bootleg Bay (a Pirate Bay után) nevű illegális letöltéseket listázó oldallal. A következő jelenetben a készítők ötletesen figurázzák ki a Pirate Bay sokszor hangoztatott „kultúrát mindenkinek” elvét azzal, hogy Homer ingyenes vetítéseket szervez a hátsókertjében, amelyeken a legújabb hollywoodi vígjátékkal ismerteti meg a helyi lakosokat.

A fordulatot végül Marge, Homer felesége hozza el, mivel miután rájön, hogy férje illegálisan tölt le filmeket elküld egy csekket a filmstúdióknak, amivel viszont férjére irányítja  a hatóságok figyelmét, és rövidesen FBI ügynökök lepik el a képernyőt. Mielőtt azonban elcsípnék, Homer megszökik és a svéd konzulátuson keres menedéket (újabb kikacsintás a sok közül). Végül azonban mégis a bíróságon találja magát, ahol felelnie kell a tetteiért, persze csak amolyan rajzfilmesen.

Összességében az egész epizód rendkívül profin és mégis szórakoztatóan ábrázolja a szerzői jogok kapcsán egymásnak feszülő csoportokat és a közöttük meghúzódó konfliktusokat.

via: torrentfreak