Az Egyesült Államok legnagyobb internetszolgáltatójának számító AT&T olyan technológiát jegyeztetett be szabadalomként, amellyel a jövőben könnyen kiszűrhetővé válnak majd a fájl-megosztók a hálózatukból.

Hiába következett be az utóbbi években jelentős fejlődés a digitális tartalomszolgáltatásban, hiába nyíltak sorra a törvényes alternatívákat kínáló internetes oldalak, az illegális fájlmegosztókat használók száma, és az általuk generált adatforgalom nem csökkent számottevően. Az internetszolgáltatók motivációját a szerzői jogok védelmében épp ez, a törvénytelen tevékenység okozta magas hálózati terhelés megakadályozása és persze a jogi következményektől való félelem adja.

Az új módszer, forgalmuk és megtekintett oldalaik alapján osztályozza a felhasználókat, a magas adatforgalmat bonyolítókat és a gyanús portálokat sűrűn látogatókat pedig külön vizsgálat alá vonja. Akikről bebizonyosodik, hogy illegális tevékenységet folytatnak, különböző korlátozásokkal sújthatnák az új rendszerben. Arról egyelőre még nem tudni, hogy az amerikai telekommunikációs vállalat tervezi-e a közeljövőben a technológiát alkalmazását a valódi hálózatukban.

via: torrentfreak