Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az amerikai telekommunikációs óriás új szabadalma végleg megállíthatja az illegális letöltőket

Az Egyesült Államok legnagyobb internetszolgáltatójának számító AT&T olyan technológiát jegyeztetett be szabadalomként, amellyel a jövőben könnyen kiszűrhetővé válnak majd a fájl-megosztók a hálózatukból.

0 Tovább

eBay árverés: dizájner táskákkal a hamisítás ellen

Március 18-a és 25-e között kilencven darab egyedi táskára lehet licitálni az eBay oldalán, amelyet kilencven dizájner tervezett az aukciós oldal You Can't Fake Fashion című kampányához.

90 dizájner - 90 táska (Kép forrása: WWD)

0 Tovább

Párizstól Manhattanig: Replika épületek lepik el Kínát

A múlt héten írtunk róla, hogy a nemzetközi szinten elismert építész, Zaha Hadid terveinek lemásolásával épül egy épületkomplexum Kínában. Az eset pikantériája, hogy a két épület egyaránt Kínában, s egyszerre épül, sőt a másolat akár hamarabb is elkészülhet, mint az eredeti.

Nem először fordul elő, hogy az ázsiai ország építészei máshonnan "merítenek ihletet". Alább erről mutatunk gyűjtést.

Francia és Kínai Eiffel-torony

8 Tovább

Injekcióba töltött édességtől a hamis napszemüvegekig (1. rész)

Év végén úgy döntöttünk, másokhoz hasonlóan kicsit mi is számot vetünk, és megnézzük, melyek voltak idén a legtöbbet olvasott híreink. Listán az injekciókba töltött Nutellától a hamis napszemüvegekig terjed. Figyelem! Visszaszámlálás!

0 Tovább

Megnyílt a kínai Hallstatt!

Tavaly nagy felháborodást keltett, mikor kiderült, hogy Kínában engedély nélkül megépítik az UNESCO világörökségi listáján szereplő festői osztrák falu, Hallstatt pontos mását. A turisztikai látványosságnak szánt hamisított kínai városka megnyitotta kapuit a látogatók előtt, sőt az eseményen az osztrák település polgármestere is részt vett.

Az eredeti Hallstatt

A kínai Hallstatt

Sokáig titokban tartották, hogy egy kínai bányásztársaság, a Minmetals Land Inc. a dél-kínai Guangdong tartományban megépíti az osztrák Hallstatt pontos mását. Tavaly, a cég egyik alkalmazottja osztrák látogatása során derült fény a beruházásra, amelynek kapcsán az osztrák fél csalódottságának és döbbenetének adott hangot. Mire azonban a 940 millió euró összegű beruházás elkészült, Hallstatt vezetése is megenyhült.

A tóparti város Kínában is vízparton kapott helyet, jelenleg építési terület veszi körül, amely azt jelzi, a turisztikai látványosság tovább bővülhet. A megnyitót június első hétvégéjén tartották, amelyre Hallstatt polgármestere is ellátogatott. Alexander Scheutz büszkeségének adott hangot, és a kulturális kapcsolatok ápolására tett ígéretet Kínában.

A hallstatti turisztikai központ kezdeti ellenérzése után szintén üdvözölte a falu elkészítését. Adataik szerint ugyanis 2005-ben még évi alig 50 kínai turista látogatott a festői barokk településre, ma már azonban ezrek keresik fel replika városuk eredetijét.

Fotózkodó turisták a replika faluban

Nem mindenki ilyen lelkes azonban a kérdésben. Hallstatt lakosai közül többen is helytelenítik, hogy otthonuk egyedi építészeti és kulturális örökségét másolják, és abból Kínában hasznot húznak. Néhány kínai állampolgár pedig nem érti, miért kell az európai építészetet utánozni, hisz az ázsiai országnak is megvannak a maga elismerésre méltó és különleges építészeti hagyományai.

A fotók után alább egy videót is láthattok a kínai hamis városról.

(Via: Reuters, Financial Post, Google News)

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek