Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Most mindkét oldal megkapja a magáét!

A videojáték kalózkodásról találtam mára egy ötletes videót a The Escapist magazin tolmácsolásában. Az animált történet ezúttal nem a klasszikus módon közelíti meg a problémát. Először is leszögezi, hogy a kalózkodás kemény ügy. Mind a jogvédők, mind a kalózok érvek tucatjaival felvértezve védik a maguk álláspontját, és bárki bármit is mond, mindig van/lesz, aki felháborodik rajta. Az ezt követő közel hét percben aztán mindkét oldal rendesen megkapja a magáét.

Az iparágnak elmagyarázzák, miért rossz taktika, ha a fogyasztókat bünteti, miért vonzó sokak számára a kalózkodás, és miért kellene rugalmasabbnak lenniük. A tanács: ellenségek helyett versenytársként tekintsenek a kalózokra. Aztán közli a kalózokkal, miért baromság, hogy ingyen akarnak hozzáférni a játékokhoz. Ha tetszik valami, fizess érte - hangzik el az állítás, fizess azért, mert szereted és megbecsülöd a játékot, vagy azért, mert a jövőben megjelenő játékokba történő befektetésnek tekinted a vásárlást.

0 Tovább

Vuvuzelával bosszantja a kalózokat a Nintendo

Még egy gyorshír Michael Jacksonról: sajátos ötlettel állt elő a Nintendo, hogy Jacko figurájára épülő videójátékát (Michael Jackson: The Experience) megvédje a kalózoktól. Illegális másolat készítése és betöltése esetén ugyanis a klasszikus slágerek helyett a vuvuzela hangjára emlékeztető konstans zúgást kapnak alapzajként a játékosok. Ötletes.

És itt egy másik videó, amiből jobban látszik a kalózkodás elleni technológia működése a gyakorlatban.

0 Tovább

A foci uralja a letöltéseket

Látványos kis videó összeállításban gyűjtötte össze a Game State az elmúlt hat hónap leggyakrabban letöltött kalóz videójátékait. Bár a riporter rögtön a videó elején hangsúlyozza, teljesen pontos gyűjtés nem készíthető, listájuk mégis sokatmondó képet ad a számítógépes játékok illegális letöltőiről. A Top10 alapján jó okkal feltételezhető, hogy a kalózok zömmel sportrajongó pasik lehetnek. A tíz leggyakrabban letöltött játékból ugyanis öt a foci (köztük a No.1 és No.2), egy pedig a F1 izgalmait nyújtja a játékosoknak. A fennmaradó négy helyen egy harcolós (Call of Duty), kettő alacsonyabb korhatáros (Toy Story és Super Mario) és egy, talán inkább nőiesebb (Sims 3) játék osztozik.

0 Tovább
123
»

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek