Ma egy oktató videóval készültünk, amit a legnagyobb videómegosztón találtunk, és ami segít eligazodni a hamis fejhallgatók világában. Egészen pontosan egy Sony márkajelzéssel ellátott fejhallgató esetében veszi végig, melyek azok az apró kis jelek, amelyek utalnak arra, hogy a termék nem eredeti. Ami azt illeti a videó anyaga alapján a hamisítvány elég meggyőző, és ha nem tudjuk, mit keressünk, igen nehéz lenne megmondani, az eszköz eredeti-e vagy sem.

Az olcsó ár és a gyenge minőségű csomagolás ennek a terméknek az esetében is jó indikátor. Az útmutató rendben van, bár állítólag csak egy fénymásolat. A fejhallgatóhoz járt védőtasak, de a Sony jelzés már hibásan van rajta.

Magán a fejhallgatón már nehezebb észre venni a különbségeket. Talán az egyik legjobb jelzés a fejpánt részen az anyag gyűrődése (az eredetin a belső oldalon sem gyűrődik meg az anyag), illetve az dudor a pánt ívében, ami az eredetin biztos nincs meg. A másik jó jel a fülrész oldalára helyezett "for Digital" címke - ahogy a videóban is elhangzik, a Sony minőség ellenőrei biztos nem engednek át a rostán egy olyan terméket, amin lóg a címkézés...