Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan ismerjünk fel egy hamis cipőt?

Érdekes videóra bukkantunk a YouTube-on. Egy fiatal lány mutatja be az eBay-en vásárolt cipőjét, amelyről kiderült, hogy hamisítvány. Katie Marie Patton nagyon vágyott egy TOMS márkájú cipőre, ám amikor kézhez kapta nyilvánvalóvá vált számára, hogy hamisítvánnyal van dolga. Katie készített egy videót, amelyben bemutatja: melyek azok az árulkodó jelek, amelyek alapján felismerhető, hogy a termék hamisítvány. A videó hasznosnak tűnik, hiszen több hozzászóló is gondolkodott azon, hogy enged az olcsó ár csábításának az eBay-en, de most Katie videója eltántorította őket a kalandtól.

0 Tovább

Hamis Pokémon kártyák?!

Most találtuk ezt a rövid kis oktatófilmet a hamis Pokémon kártyákról. (Ilyen akkor van még vagy újra divatos?) Igazából kissé nehéz eldönteni, hogy a tanácsadó jellegű anyag kiknek szól, gyűjtő gyerekeknek vagy a vásárló felnőtteknek. Az ifjabbaknak mutatja be, mire figyeljenek, de azért mégis apu-anyu fizet ezekért...

Szóval, ha gyűjtők vagytok, akkor a videó szerint a legbiztosabb megoldás, ha van egy eredeti példányotok, amivel összevethetitek a megvásárolni kívánt darabot. Ha ilyen nincs, akkor nem árt, ha tudjátok, hogy az eredeti Pokémon kártyák szigorú sztenderdek szerint készülnek, így a vásárlásnál figyeljetek a minőségre, a színre, a használt betűtípusokra, a kép és a szöveg egymáshoz viszonyított elhelyezésére. 

Még egy érdekesség: a Pokémon kártyacsomagokba mindig meghatározott sorrendben kerülnek bele a kártyák, ha ezeket nem az elvárt sorrendben találjátok, akkor a szett bizonyosan hamisítvány!

0 Tovább

Szerzői jogsértés miatt felfüggesztették Lady Gaga YouTube fiókját

No, ilyen sem gyakran esik meg a popbizniszben: friss hírek szerint tegnap reggelre a legnagyobb videómegosztó portál üzemeltetői felfüggesztették Lady Gaga hivatalos YouTube fiókját szerzői jogi jogsértésre hivatkozva. A milliárdos nézettséggel büszkélkedő énekesnő VEVO csatornája működik, ellenben a másik fiókra felkerült egy Japánban készült videó, aminek talán nem kellett volna.

A hivatalos fiók kezelői a japán Fuji TV showműsorának, a SMAP x SMAP című adásnak egy tízperces részletét töltötték fel, amelyben Lady Gaga új albumáról énekel dalokat. Az MTV News szerint az énekesnő a SMAP japán fiúbanda kíséretében és háttértáncosaival énekli el a The Edge of Glory című számát. Úgy tűnik azonban, hogy a menedzsmentje elfelejtette beszerezni a szükséges engedélyeket a performansz terjesztéséhez, ugyanis az illetékes Media Interactive panaszt tett a videómegosztónál, így tegnap reggelre a Gaga rajongók a következő üzenetet találták a szokatlan előadónő oldalán: "This account has been suspended due to multiple or severe violations of YouTube's Copyright Policy."

A YouTube fiók azóta egyébként ismét működik. 

Kép forrása: Wikipédia

0 Tovább

Ritka ötlettelen "vegyél igazit" kampány

Gyanítjuk, hogy nem egy új darab, de most futottunk bele az alábbi eredeti DVD kontra kalózlemez kampányvideóba. Alapkoncepció szerint két élethelyzetet állít szembe: az egyikben az eredeti DVD-t megvásárló fiatalok élvezik a filmet, a másikban egy kalóz küszködik a letöltéssel.

Nem hisszük, hogy sokakat (bárkit) meggyőzne ez az anyag. Túlságosan ötlettelen, hiteltelen és valótlan, hogy az egyik képen túlfényezett hollywoodi életérzéssel örülnek a filmnek, míg a másikon a magányos kalóz szürke, sötét szobában órákig próbál illegálisan hozzáférni egy filmhez.

0 Tovább

Tündi Bündi Barátokkal okít a YouTube

Első nekifutásra egészen megdöbbentő (másodikra is az...) a YouTube új oktatófilmje, amelyet felfrissített jogvédelmi stratégiája keretében mutatott be. Előbb nézzétek meg, aztán lássuk, miről van szó.

A Google a céget ért számos kritikának köszönhetően finomított a cég a legnagyobb videómegosztó kalózkodás elleni programján. Az eddigi stratégia szerint a YouTube egyszerűen értesítést küldött, ha a feltöltő szerzői jog által védett tartalmat osztott meg a portálon, jelezve, hogy három ilyen üzenet a felhasználói fiók végleges zárolásához vezet. A napokban bejelentett új irányok szerint azonban a jogsértésen ért felhasználókat elébb a fenti oktatófilm megnézésre kötelezik, majd teszt formában kérik számon, hogy az érintett valóban megértette-e a betartandó szabályokat és a visszaélés lehetséges következményeit.

A YouTube ezen felül lehetővé teszi, hogy a felhasználók megtisztítsák kartonjukat, és a korábban rögzített jogsértéseket töröltessék. Ennek módja szintén a videó megnézése és a teszt kitöltése lenne. A YouTube szerint ugyanis nem helyes, hogy a felhasználók egy hibát örökké magukkal hordozzanak, ezért ha bizonyítják jogkövető magatartásukat, akkor törlik a rendszerből a korábbi figyelmeztetések tényét.

Nos, mit gondoltok? Titeket elijesztene Russel és Lumpy sztorija a kalózkodástól?

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek