Szeptember elején ünnepelte fennállásának 110. évfordulóját a motoros világ egyik állócsillaga, a Harley-Davidson. A Wisconsinban tartott ünnepségen azonban hamisítványok is felbukkantak a ruházatot és kiegészítőket árusító standok között.

A bosszantó és kínos eset kapcsán a szervezők – más márkák esetében is hasznosítható – tájékoztatást adtak közzé, miről lehet felismerni az eredeti termékeket. Így a vásárlók megkímélhetik magukat a silány minőségből eredő csalódástól. Márpedig a motorozáshoz kapcsolódó termékek esetén a csalódás igencsak fájdalmas is lehet.

A Harley – sok más nagy márkához hasonlóan – engedélyhez köti termékeinek árusítását. Ezért már önmagában gyanús, ha egy sátor ponyvája alatt feltűnően olcsón akarják rátukmálni az érdeklődőkre a portékát. Érdemes alaposan szemügyre venni, sőt megtapogatni is a vételre kínált termékeket. Sokszor már elsőre felfedezhető a hitvány minőség, ami a legtöbbször a hamisítványok sajátja. A ruházati cikkekbe belülről hímezett „H-D”, illetve  „authentic” jelölések meglétét is célszerű ellenőrizni. A hímzett Harley-Davidson logók gyenge minősége is sokszor árulkodó.

Egyre jelentősebb az online forgalmazás aránya, és ilyenkor a vevőnek természetesen nincs módja előre ellenőrizni a kínált árut. De van segítség ilyenkor is – emlékeztet a motorgyártó. A márka rajongóinak online közössége számtalan esetben leplezett már le hamisítvánnyal kereskedőket. Érdemes tehát utánajárni a reménybeli eladónak, mielőtt megválnánk pénzünktől – minőségi és cseregaranciára hamisítványok esetében ritkán számíthat az ember.

VIA: PRLOG