Az Egyesült Államokban rendkívül népszerű, többszörös Emmy győztes, The Walking Dead című zombis-drámasorozat készítői úgy döntöttek, hogy szakítanak a hagyományokkal, és a jövőben nem késleltetik az új epizódok megjelentetését az első sugárzáshoz képest.

Eddig ugyanis az volt a gyakorlat, hogy a premier után legalább egy hetet várnak a műsor utóközlésével. Ezzel a tradícióval szakít most a show közvetítési jogait birtokló Fox, hogy a várakozás lerövidítésével a minimálisra csökkentsék a kalózkodás kockázatát.

A zombi invázióról szóló széria, olyan népszerűségnek örvend Amerikában, hogy márciusi évadzáró epizódját nem kevesebben, mint 12.4 millióan nézték egyszerre. A The Walking Dead legújabb, negyedik évadának első része magyar idő szerint ma hajnalban került adásba, és köszönhetően a csatornahálózat döntésének 24 órán belül további 125 ország nézői számára is elérhetővé válik az ősz egyik legjobban várt szériájának új évadnyitánya.

Az akció alátámasztani látszik azt a Hollywoodban egyre erősödő véleményt, amit néhány héttel ezelőtt Kevin Spacey fejtett ki bővebben, és amiről korábban már mi is megemlékeztünk. Tudni illik a sorozat- és filmkészítőknek mind hamarabb, és minél szélesebb körben kell megjelentetnie a műsoraikat, ahhoz hogy ne veszítsék el a nézők kegyeit.

via: quartz