A brit premier után szinte azonnal elérhető lesz az ausztrál internetezők számára a Ki vagy, Doki? című sorozat legfrissebb epizódja. Az online stream közel egy héttel előzi majd meg az ausztrál tévé premiert.

Az egyik leggyakrabban hangoztatott érv a kalózkodás mellett a tartalom elérhetetlensége. Fogyasztóként ma már nem akarunk heteket, hónapokat várni arra, hogy a külföldön bemutatott premierek hozzánk is elérjenek. Így vannak ezzel az ausztrál netezők is, akik illegális letöltéseiket részben a vetítési ablak hosszúságával magyarázzák. Igaz, nekik már egy hét is túl hosszú ahhoz, hogy kivárják, amíg kedvenc sorozatuk új epizódja legálisan is elérhető lesz. Az ausztrál ABC azonban elejét veszi a panaszoknak, és azonnali elérést kínál.

A csatorna a napokban bejelentette hogy a brit premiert követően online teszi elérhetővé a kultikus sci-fi sorozat, a Ki vagy, Doki? (Doctor Who) legújabb epizódjait. Nagy-Britanniában szeptember elsején este debütál a sorozat új évada, míg az ausztrál streaming oldal, az iview kínálatában szeptember 2-án a hajnali órákban felkerül az évadnyitó epizód. Ha a két ország közötti időeltolódást figyelembe vesszük, az ausztrál rajongóknak talán egy órát, ha várniuk kell arra, hogy láthassák a Doki legújabb kalandját.

A helyzet újszerűségét fokozza, hogy az online sugárzást követően a csatorna csak szeptember 8-ától sugározza a tévében is az új évadot.

 (Via: ABC blog, ZDnet)