Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Betiltották a kamu hobbit filmet

Az amerikai bíróság ideiglenes tiltó végzést adott ki, amelynek értelmében nem kerülhet bemutatásra az Age of the Hobbits című produkció, mert az összezavarná a Peter Jackson által rendezett A hobbit - Váratlan utazás című mozi potenciális nézőit. A betiltott filmet egy olyan stúdió gyártotta, amely utánzat produkciók készítése miatt vált hírhedtté Hollywoodban.

Hobbit kontra Age of the hobbits

1 Tovább

Minden negyedik nézőt összezavarhatnak a kamu hobbitok

A Warner Bros kutatási adatokkal igazolja, hogy megzavarhatja a mozi nézőket, ha egyszerre két film kerül forgalomba, amelynek hobbitok a főszereplői. A Tolkien mesét gyártó stúdió egy ZS kategóriás filmgyártó ellen pereskedik.

0 Tovább

16 millió dollárnyi hamis bourdeaux-i fogás Kínában

Ha eredeti lenne, a piacon 16 millió dollárt érne az a 10.000 palacknyi hamis Chateau Lafite (first-growth, azaz első osztályú eredet megjelöléssel ellátott bordeaux-i, az árverések kedvence), melyet a kínai Zhejiang tartományban foglaltak le a héten.

0 Tovább

Hobbitok miatt pereskedik Peter Jackson

Jogsértés miatt indítanak pert A hobbit filmet gyártó stúdiók egy "zs" kategóriás filmgyártó ellen, amely a Tolkien adaptáció premierje előtt saját hobbit filmet mutat be. Peter Jackson stábja szerzői jogokra, a jogsértő viszont régészeti leletekre hivatkozik.

Hobbitok kontra hobbitok

0 Tovább

Használhatja a svájci órát az Apple

Heves jogvédelmi fellépése mellett legalábbis meglepő, amikor az Apple-ről is kiderül, a cég visszaél mások szellemitulajdon-jogaival. Az elektronikai eszközgyártó a svájci vasút védjegyét másolta illetéktelenül, de a felek mostanra megegyeztek.

Nem csak a svájci vasút, de az egész ország jelképének számít az az óra, amelyet az Apple az iOS 6 operációs rendszerében használ, mint kiderült, ez idáig illetéktelenül. A fekete óra- és percmutatók mellett piros másodperc mutatóval rendelkező óralapot, amely egyébként minden svájci vasútállomáson megtalálható, Hans Hilfike tervezte 1944-ben. Az óra védjegyoltalom és szerzői jogvédelem alatt is áll. Jogtulajdonosa a vasúti szolgáltatást nyújtó Schweizerische Bundesbahnen (SBB).

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek