Összesen 46 év szabadságvesztésről döntött a kínai bíróság annak a 18 személynek az ügyében, akiket Crocs termékek hamisítása okán helyeztek vád alá. Esetükben 129 ezer, 2012 szeptemberében összesen mintegy 600 ezer pár krokodil logós cipőt foglaltak le kínai hamisító üzemekben.

Hamis Crocs (A fotó csak illusztráció)

Az összesen 46 év börtönbüntetést 17 személy esetében hamis Crocs termékek gyártása és értékesítése, egy 18. személy elleni pedig a hamisítványokkal összefüggésbe hozható megvesztegetés miatt szabta ki a bíróság. Az elítéltek ügyében zajló nyomozás során a kínai illetékes szervek közel 129 ezer pár hamisítványt foglaltak le mintegy 9,5 millió dollár összértékben.

A Crocs, amely a bírósági eljárások eredményét a napokban jelentette be, hangsúlyozta, hogy  márka mindent megtesz annak érdekében a termékeit érintő hamisítást visszaszorítsa. Ennek is köszönhető az az intenzív ellenőrzés, amelyet 2012 szeptemberében folytattak a kínai hatóságokkal együttműködve. Az ősz eleji razziák során mintegy 600 ezer pár hamis Crocs lábbelit foglaltak le Guangdong, Sanghaj és Fujiang tartományok hamisító üzemeiben. A razziák eredményeként 35 büntető eljárás indult.

(Via: Business Wire; Kép: Counterfeit Museum)