Rendhagyó módon, ma egy könyvajánlót közlünk, mégpedig egy olyan újonnan megjelent krimiét, amelyben központi szerepet kap a hamisítás. A közlemúltban jelent meg az 'Orgasme…Made in France' című regény Robert H. Miller tollából, ami az előzetes alapján mindazoknak tetszhet, akik szeretik a gazdasági, szerevezett bűnözés témájú krimiket.

A történet szerint Jean-Pierre Armand, a közismert tervező rendkívül népszerű illatkompozíciót hoz létre, amelyet Orgasme néven dob piacra. A parfüm nagyon gyorsan nagyon népszerű lesz Európában, majd az Egyesült Államokban is.

A tengerentúlon Joe Regalia érdeklődését is felkelti, aki alvilági kapcsolatain keresztül szerzett tőkével hoz létre egy importvállalkozást az Orgasme szürkepiaci terjesztésére, amelynek segítségével egyúttal a maffia pénzét is tisztára mosná. Regalia azonban partnerei előtt is titkolva a parfüm hamis változatát is elkezdi értékesíteni. A férfi csendes társa ezért arra kényszerül, hogy így vagy úgy, de elhallgattassa a parfüm eredeti gyártóját, aki a hamisítás és a szürkepiaci értékesítés ellen kampányol...

Ha ez önmagában nem lenne elég izgalmas, a cselekmény másik szálán nagyhatalmi játszmákról, üzleti alávágásokról is olvashatuk: Armand partnere, azt állítván, hogy ő az igazi tehetség a siker mögött, titokban egy saját divatház létrehozásán dolgozik.

A szerzőről annyit, hogy nyugdíjba vonulása előtt olyan illatkreációk népszerűsítésével foglalkozott, mint Yves Saint Laurent Opium, Paris és Kouros, illetve Gianni Versace Versace és Versace L’Homme illatai. Valószínű, hogy a krimi megírásához nem keveset merített saját szakmai tapasztalataiból.

Magyar megjelenésről egyelőre nincs információnk, de a könyv angolul beszerezhető, itt bele is olvashattok.