Hamis bor értékesítésével vádolják amerikai egyik sztárszakácsát, akinek étterme két Michelin-csillagot is kapott. Charlie Trotter állítólag egy nagyobb palack hamis Domaine de la Romanée-Conti bort adott el vevőinek.

Több mint 46 ezer dollárt fizetett a palack Burgundyért az a gyűjtő pár, aki hamisítással vádolja a híres szakácsot. A házaspár 2012 nyarán ebédelt Charlie Trotter Charlie Trotter’s nevű éttermében, amely bezárásáig Chicago nevezetességének számított. Az étterem ugyanis korábban két csillagos minősítést kapott a Michelin Guide-tól. (Az átmeneti bezárásra egyébként azért került sor, mert Trotter egyetemi tanulmányokat kívánt folytatni a főzés helyett.)

A házaspárt állítólag épp a Michelin-csillagok vonzották az étterembe, ahol az ebéd mellé egy palack Burgundy bort is rendeltek, hogy a különleges itallal gazdagítsák gyűjteményüket. Mikor azonban a Domaine de la Romanée-Conti pincészet által palackozott új szerzemény miatt ki akarták egészíteni a gyűjtemény biztosítását, a biztosító javasolta, hogy vizsgáltassák meg az italé eredetiségét. Ennek során kiderült, hogy a magnum palack (ami két üveg bor űrtartalmának felel meg), nem eredeti. A szakértő szerint eleve gyanús kellett volna legyen, hogy ekkora kiszerelésű az ital, hiszen a pincészet alig 50 üveget palackozott 1945-ben, és a II. világháború végén elég valószerűtlen döntés lett volna dupla kiszereléssel próbálkozni.

A bíróságra benyújtott kereset szerint a pár megkereste a séfet azzal, hogy az ital hamis, de Trotter nem volt hajlandó sztornózni az adás-vételt.

(Via: ABC News; Kép forrása: charlietrotters.com)