Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jobb, ha vigyáznak az extrém sportok szerelmesei

Újabb bizonyítéka annak, hogy a hamisítók senkire és semmire nincsenek tekinettel, mindent utángyártanak, amire akár a legminimálisabb kereslet is mutatkozik. Ezúttal a hegymászó felszereléseket gyártó Petzl adott ki figyelmeztetést, miszerint az általa gyártott karabinerekből, biztosítókból, ereszkedő és mászó eszközökből fedeztek fel hamisítványokat. Talán mondanunk sem kell, hogy a hamisítványok közvetlen életveszélyt jelentenek a sportolókra...

0 Tovább

Vámvizsgálat és fotóművészet találkozása

Taryn Simon fotográfus tavaly öt teljes napot töltött a New York-i John F Kennedy Nemzetközi repülőtéren, ahol napi 24 órában fényképezte a vámellenőrzéseken talált árucikkeket. A projekt eredménye 1075 darab fotó, amely az utasoktól elkobzott, illetve a küldött-fogadott csomagok átvizsgálása során lefoglalt tiltott terméket mutat be.

A képeken dohányáru, alkohol, drogok, állati testrészek, gyógyszerek, szteroidok, ékszerek, kalózlemezek, hamis ruházati cikkek láthatók, amelyeket ugyan a kontextusból kiragadott a művész, de mégis megmutatják az amerikai valóság egy újabb szeletét...

A fotókból Contraband címmel album is készült, amelyben online lapozgatni ugyan nem tudunk, de a New York Times oldalán kaphatunk némi ízelítőt a sorozatból, míg a Wired beszámolóján keresztül a művésznő egyéb munkáiba is bepillanthatunk.

0 Tovább

Több millió dollárnyi hamis iPod és iPhone

Összesen 1,4 millió dollár értékű hamis és 2,5 millió dollár értékű lopott elektronikai terméket foglaltak le a napokban a hatóságok Los Angelesben. A lefoglalt hamisítványok között nagy számban találtak hamis iPod és iPhone készülékeket, amelyeket elrettentésül gondosan közszemlére is tettek, íme:

A HENT honlapján olvasható hír szerint a hamis készülékek rendkívül jó minőségűk voltak: a potenciális vásárlók semmi gyanúsat nem észleltek volna addig, amíg meg nem próbálnak az Apple online webáruházához, az iTunes felületéhez csatlakozni...

A hatóságok szerint a helyszínen talált nyugták azt bizonyítják, hogy a gyanúsítottak mintegy 7 millió dolláros profitra tettek szert a hamisítványok értékesítésével.

0 Tovább

ADADAS, KNIE, BSOS és társaik

Egy múlt heti posztunkban foglalkoztunk már azokkal a viccesnek tűnő hamisítványokkal, amelyek az eredeti márkanevek elferdítésével kerülnek piacra. Most egy hasonló összeállítást ajánlunk a figyelmetekbe. Ezúttal is fotók, de videómontázsban összerendezve.

Néhány gyöngyszem kedvcsinálónak: Nike helyett van itt Knie, Nire és Naik, Dolce&Gabbana helyett Dio & Gomez, illetve Dolce & Bananana, felvonulnak a már már klasszikus számító Adadas és Daiads termékek, és felbukkan a már ismert Sonia és a Polystation is. Az összeállításban külön figyelmet érdemel a Marlboro-ruhás Zalbollae cukorka, a a Sasa-nak álcázott Fanta, a mosolygós Sprite és a Hello Cola!

0 Tovább

Szabad az út a hamis csokik előtt?

Úgy tűnik, Ukrajnában szabad az út a hamis Ferrero csokik előtt. Az illetékes ukrán bíróság ugyanis elutasította a cég Raffaello terméknevére vonatkozó védjegyoltalmi kérelmét. Ez azt jelenti, hogy a Raffaello az ukrán piacon nem levédett márka, így a Ferrero termékének imitációit korlátozás nélkül forgalmazhatják az országban.

A cég márkavédelmi keresetének kimenetelét komoly figyelem övezte, többek között az Egyesült Államok és EU képviselete is jelen volt a bírósági határozat közlésénél. A Ferrero szerint az ukrán bíróság döntése rendkívül negatív képet fest az országról a külföldi befektetők szemében. Hasonló megállapítást tett a European Business Association ukrán képviselője is, aki szerint ez az ügy azért is fontos, mert a külföldi befektetők számára jelenleg is a bírósági rendszer jelenti a legnagyobb akadályt Ukrajnában.

A hírről beszámoló Moscow Times nem közli a védjegyjogi kérelem elutasításának indokát, hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a bíróság döntése azért is veszélyes, mert Ukrajna komoly nemzetközi nyomás alatt áll amiatt, hogy a korrupció melegágyának tekintik Európában.

Plusz egy adalék: épp a múlt héten írtunk arról itt, a NoKamu blogon, hogy Ukrajnában az élelmiszeripari termékek vezetik a hamisítási listát. Ilyen körülmények között ez akkor nem csoda...

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek