Nyomoz a francia a rendőrség, mert erős a gyanú, hogy valakik hamis jegyeket gyártottak a világ leglátogatottabb múzeumába.

A Louvre személyzete a múlt hónapban figyelt fel arra, hogy több tucat kínai turista szervezett csoportokban igen gyenge minőségű belépővel akart bejutni. Silány volt a papír és a nyomtatott szöveg nívója is elmaradt az eredetitől.Augusztus végén azonban már sokkal tökéletesebb másolatok bukkantak fel, sorozatszámokkal ellátva. Ezek a megszólalásig hasonlítottak az igazi jegyekre. Ráadásul belga vámosok egy Kínából érkező csomagban 4 ezer hamis Louvre-belépőkártyát foglaltak le.

A francia rendőrök most azt akarják megállapítani, hogy a bűnözők nem társas utakon részvevő idegeneket próbáltak-e meg becsapni. A Louvre állandó és ideiglenes kiállításait 16 euróért lehet megtekinteni. Évente 10 millióan, vagyis napjában több tízezren keresik fel az intézményt, amelyben a többi közt a Mona Lisa és a Milói Vénusz látható.

A Guardian cikke megjegyzi, hogy augusztusban a londoni Victoria és Albert Múzeum is azt közölte, hozzávetőleg 50, jó minőségű hamisított belépőt szűrtek ki a nagy sikerű David Bowie-tárlat bejáratánál. A jegyeket a világhálón vásárolták a megtévesztett érdeklődők.

VIA: Guardian