Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kína a képzeletbeli repülő autót is koppintotta

Manapság már világszínvonalú autógyártás folyik Kínában, persze ettől függetlenül a kínai autók nagy része még mindig hasonlít a nyugati márkák jól fogyó típusaira. Az 1960-as években azonban még nem, hogy fejlett autógyártás, de ipar sem nagyon volt az akkoriban agrárországnak számító államban. Álmodni azonban már akkor is nagyot mertek, például egy repülőautót.

0 Tovább

A legfélresikerültebb gyermekjáték koppintások

A cím magáért beszél, hihetetlenül félresikerült hamis gyermekjátékok következnek, a The FWOOSH nevű akciófigura gyűjtő közösség ugyanis összeszedte a valaha forgalomba került legbénább hamis figurákat olyan szuperhősökről, mint például Specialman! Hopp, várjunk csak… Superman! Ilyen és ehhez hasonló gyöngyszemek következnek!

2 Tovább

Hamis gyógyszert csempésztek a csomagokban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei mintegy 200 doboz és 2000 ampulla hamis gyógyszerkészítményre bukkantak a röszkei határátkelőhelyen egy autóbuszon.

0 Tovább

Like cipők, Smile kóla és a többiek

Miközben az internetet böngésszük a legújabb hamisítási, vagy kalózkodási hírekre vadászva, időről-időre belebotlunk egy-egy viccesebb összeállításba. Ezeket rendszerint meg is osztjuk veletek itt, a blogon. Nos, ma sem lesz ez másképp! Jelentjük, megtaláltuk az eddigi legbővebb és legszórakoztatóbb válogatást a hamis kínai márkák világáról.

0 Tovább

Az NFL nem hagyja magát

Internetes előadáson, webináriumon ismertette a hamisítók elleni intézkedéseit a profi amerikaifoci liga, az NFL. Márpedig, ha valaki, akkor ők sokat tudnának mesélni a csapatok és a liga védjegyeinek törvénytelen bitorlásáról. Egy kisebb hadsereg védi a jogokat!

A liga jogi "all-star csapatában" egyaránt találni alkalmazott és külső jogtanácsosokat. Legújabb akciójukról, a hamisított ruházati cikkeket kínáló illegális weboldalak elleni fellépésről Dolores Dibella árult el fontos részleteket.

A hamisítás ellen hatékony stratégia csak átfogó szemlélettel készíthető. A liga ennek megfelelően összefogja, koordinálja mind a 32 csapat jogászait. De rajtuk kívül állandó kapcsolatot tartanak fent az állami hatóságok mellett olyan jogvédő vállalkozásokkal, mint a MarkMonitor, magánnyomozó cégekkel, mint a Kroll, illetve számos külső tanácsadóval is együtt dolgoznak a közös cél érdekében.

A Vörös Zóna hadművelet - amely kevéssé meglepő módon a pályák egy jellegzetes területéről kapta nevét - keretében csak a közelmúltban százezer dollár értékű hamis Super Bowl belépőjegyet és 200 ezer hamis árucikket kapcsoltak le közös erőfeszítéseikkel.

A hamisítás hagyományos csatornái mellett azonban egyre nagyobb kihívást jelentenek azok a hitelesnek tűnő online boltok, amelyek fantomszerű üzemeltetői gyakran kámforrá válnak, ha megsejtik, hogy lelepleződtek. Dibella elmondta, hogy a közös munkacsoport folyamatosan monitorozza az internetet, a hamisítványok után kutatva. Ha feketén működő helyekre bukkannak, azonnal jogi felszólítást küldenek, de ezzel egyidőben intézkednek arról is, hogy az internetes keresők ne adják ki a találatok között webcímüket. A nagy aukciós oldalakat is folyamatosan figyelmeztetik a feketézőkre. A visszaesőkkel és a kirívóan nagy jogsértőkkel szemben pedig polgári peres eljárást indítanak.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek