Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jake Sully, a Bosszúálló?

Az elmúlt hetekben a szuperhősöket felvonultató Bosszúállók jegyeladási sikereitől hangos a filmes sajtó. A film, amelyben Vasember, Thor, Hulk, Amerikai kapitány és társaik együtt szállnak harcba a világ megmentéséért kiváló nyitó hétvégéje után szorgosan halad afelé, hogy a nemzetközi bevételek örökranglistáján olyan nagyágyúkat körözzön le, mint a Harry Potter széria befejező része vagy a Transformers harmadik epizódja.

Nem meglepő hát, hogy a produkció a kínai hamisítókat is megihlette. Ám az alábbi fotó tanúsága szerint ők eltévedtek kissé. Bár sem Pókember, sem Batman nem szerepel a filmben, de ők legalább klasszikus képregény hősök. No, de azt magyarázza meg valaki, milyen analógia alapján került a pólóra Jake Sully, az Avatar főszereplője? (Azon túl persze, hogy mindenidők legjobb bevételt produkáló filmjéről beszélünk...)

(Via: geektyrant.com)

0 Tovább

Fogamzásgátlók hamisítását ösztönzi az egy gyermekes családmodell?

Az egy gyermekes családmodell okán Kínában hatalmas a kereslet a fogamzásgátló termékek iránt. A keresletet azonban nem csak a legális gyógyszergyártók igyekeznek kielégíteni, de a hamisítók is lecsaptak a piacra. A hamisítványok között nem csak a megelőző jelleggel szedett fogamzásgátlók, de esemény utáni tabletták is kaphatók.

Az alábbi hír szerint Kínában akkor a kereslet a terhesség elkerülése érdekében alkalmazható készítmények iránt, hogy számos kereskedő vállalja a kockázatát annak, hogy engedély nélkül árusítja a receptköteles készítményeket. Az illegális termékek jelenléte okán a kínai hatóságok rendszeresen végeznek ellenőrzéseket. A közelmúltban Pekingben tartottak razziát, ahol öt, egészségügyi termékeket értékesítő üzletben is találtak hamisított, sürgősségi fogamzásgátló szereket, köztük esemény utáni tablettákat. A boltokban összesen 60 doboz fogamzásgátló szert foglaltak le.

A hatóságok az eset kapcsán figyelmeztették a lakosságot, hogy receptköteles gyógyszert orvosi rendelvény nélkül fogyasztani önmagában is veszélyes. A hamisítványok azonban ismeretlen és ellenőrizetlen összetevőik okán egyáltalán nem biztos, hogy megfelelnek céljuknak, ráadásul súlyos egészségkárosító hatásuk lehet.

0 Tovább

Kamu mobilok kamu névvel

Sanghaji elektronikai termék piacon futott bele az alábbi, humorosnak ható névelferdítésekbe a Los Angeles Times riportere. A hamisítványok, amelyeket rejtegetés nélkül, nyíltan árusítanak az ismert mobilgyártók védjegyei és logói alapján készültek. A készülékek formatervezésének többnyire köze sincs az eredeti darabokhoz, de a márkanevek alapján nem nehéz rájönni, mi adta az "ihletet".

iPhone

Motorola és Samsung

Motorola és Nokia

Elképesztő a kínálat a mobilpiacon

(Via: latimes.com)

0 Tovább

Sörösüvegekben csempészik a telefont

Mai bejegyzésünkben nem hamis, de eredeti termékek feketepiaci és illegális terjesztéséről lesz szó. Azt gondoljuk, hogy ez a sztori hasznos adalékkal szolgál arra, hogy lássuk, a kínai fogyasztók mennyire ki vannak éhezve a trendi márkákra, amely őrült fogyasztói kereslet persze maximálisan ösztönzi a hamisítást is.

A M.I.C. Gadget számol be az esetről, amely szokatlan, de ékes példája annak, hogy az illegális kereskedők minden módot megragadnak arra, hogy a keresletet kielégítsék. A kínai határőrök a Hongkong - Shenzhen határon kaptak rajta egy idősödő hölgyet, hogy 4S jelzésű iPhone készülékeket próbál becsempészni az országba. Tettét különös trükkel próbálta leplezni: a telefonokat üres sörösüvegekbe rejtették azon megfontolás alapján, hogy a régióban gyakori, hogy a szegényebbek gyűjtik az üres üvegeket, amelyekért az újrahasznosító pontokon leadva kisebb összeget kaphatnak.

A határőröknek azonban gyanús lett, hogy az üres üvegek meglepően nehezek, és az alaposabb vizsgálat során felfedezték, hogy nem is üresek. Kiderült, hogy az üvegeket félbevágták, ezekbe három gondosan becsomagolt készüléket dugtak, majd figyelve az illesztésekre, összeragasztották a palackokat. A hölgy csomagjában összesen 216 új iPhone-t találtak a 750 milliliteres üvegekbe rejtve.

(Via: M.I.C. Gadget)

0 Tovább

Felvennél egy korcs papucsot?

Ennél hamburgert a King Burgernél? Oltanád a szomjad egy Heimekemmel? Esetleg hordanál Corcs papucsot? Ma egy újabb gyűjtést mutatunk arról, milyen módon ferdítik el a kínai hamisítók az eredeti márkák neveit, hogy azok még ismerősnek hassanak, és így szimpatikusak legyenek a fogyasztóknak.

A legtöbb hamisítvány az eredeti márka nevének kismértékű módosításával áll elő, némelyről azonban nehéz lenne megmondani, hogy mi is volt az eredetije.

Egyszerű szócsere balra, jobbra viszont gyöngyre cserélték a játékot

Egyel több ívet kapott a Meki, a Prada-t pedig egy i-vel zagyválták össze

Corcs papucs lett a Crocs-ból Kínában

1 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek