Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Végleg eltűnhetnek Ugandából a hamis mobilok

Az ugandai Telekommunikációs Bizottság vezetője, Godfrey Mutable bejelentette: még februárban elkezdik kivonni a forgalomból az országban lévő hamis mobiltelefonokat.

0 Tovább

Fő funkcióját nem teljesíti a hamis védőtok

A közelmúltban írtunk hamis és eredeti okostelefonok összevetéséről. Nos, aki ilyen árkategóriában vásárol készüléket, az többnyire szeretne vigyázni is rá, így nem árt, ha tudja, a tartozékokat is hamisítják!

Melyik melyik?

0 Tovább

Akksija buktatja le a hamis mobilt

Jó rég hoztunk már termék összehasonlítós videót, így itt az ideje egy újabbnak! Az alábbi videó a Samsung slágertermékét a Galaxy S III eredeti és hamis verzióját hasonlítja össze.

0 Tovább

Ősszel lekapcsolják a hamis mobiltelefonokat Kenyában

Figyelemfelhívó kampányt indított a kenyai kommunikációs hatóság, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy szeptember 30-ától a szolgáltatók lekapcsolják a hálózatról a hamis mobilkészülékeket. A kampány videóban az IMEI kód érvényességének ellenőrzésére kérnek minden mobiltulajdonost.

Hosszas huzavona után úgy fest, megvan a határidő Kenyában, amelyet követően a mobilszolgáltatók kötelesek felfüggeszteni a hamisított készüléket használó ügyfeleiknek nyújtott szolgáltatást. A hamisítás visszaszorítására irányuló programot - amely egyúttal megvédené a fogyasztókat a minőségi szabványoknak nem megfelelő, és így potenciálisan veszélyes elektronikai termékektől - tavaly nyáron jelentették be először. Azóta több határidőt is megjelöltek, de technikai akadályok és fogyasztóvédelmi aggályok újra és újra elhalasztották.

Becslések szerint több mint 2 millió hamis telefon van használatban az afrikai országban, amelyek már jelentős gazdasági kárt és potenciális veszélyt jelentenek, így nem csoda, hogy a hatóságok drasztikus lépésre szánták el magukat.

A hamisítványokat az ún. IMEI-kód segítségével azonosítják. Az International Mobile Equipment Identity elnevezést rövidítő IMEI egy 15 számjegyű azonosítókód, mellyel minden, világszerte gyártott és forgalmazott mobilkészülék rendelkezik. Az egyedi kódot alapvetően a lopott mobilok letiltatásához használják, de a szolgáltatók ennek segítségével ellenőrizni is tudják, a készülék hitelesítve lett-e. A hamis készülékek esetében ez a kód általában feltört, és így több telefon is ugyanezt a kódsort használja. Erre mutat rá az a kampányvideó, amely az intézkedésre és a közreműködésre hívja fel a kenyai mobilozók figyelmét.

A videóban férfiak és nők, fiatalok és idősek ugyanazon a néven mutatkoznak be. Ezt követően a narrátor felhívja a figyelmet arra, hogy hamis mobillal könnyen lehet, hogy egy bűnöző identitását használjuk. Végül kéri az IMEI-kód ellenőrzésére, és figyelmeztet a hamis készülékek lekapcsolásának határidejére.

0 Tovább

Kamu mobilok kamu névvel

Sanghaji elektronikai termék piacon futott bele az alábbi, humorosnak ható névelferdítésekbe a Los Angeles Times riportere. A hamisítványok, amelyeket rejtegetés nélkül, nyíltan árusítanak az ismert mobilgyártók védjegyei és logói alapján készültek. A készülékek formatervezésének többnyire köze sincs az eredeti darabokhoz, de a márkanevek alapján nem nehéz rájönni, mi adta az "ihletet".

iPhone

Motorola és Samsung

Motorola és Nokia

Elképesztő a kínálat a mobilpiacon

(Via: latimes.com)

0 Tovább
«
123

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek