Jó rég hoztunk már termék összehasonlítós videót, így itt az ideje egy újabbnak! Az alábbi videó a Samsung slágertermékét a Galaxy S III eredeti és hamis verzióját hasonlítja össze.

Ahogy majd minden elektronikai terméket, úgy a Samsung jelenlegi zászlóshajóját, a Galaxy S III-ast is hamisítják. Mivel azonban egy felsőkategóriás készülékről van szó, az ára is elég borsos, így az olcsóbb, akciós termékekre vadászó vásárlók nem árt, ha odafigyelnek, nehogy belefussanak egy gyenge utánzatba. Nézzük, mire kell figyelni!

Ahogy az sok hamis-eredeti termék viszonylatában elhangzik, vannak különbségek, amelyek tapintásra érezhetők legjobba: a hamis egyszerűen sokkal gyengébbnek, egyszerűbbnek, jobb szó híján, gagyibbnak hat, mint az eredeti. A videó tanúsága szerint ez az összevetett S III-asok esetében is így van. A dobozon ugyan csak apró eltérések vannak, de a papír és az illesztés csúnyább, mint az igazié. Kibontva szintén érződik az eltérés, és rögtön észrevehetővé válik az első látványos különbség: a hamisítvány logója egész másképp fest, mint az eredetin (lásd fenti kép). Méretre nagyobb és érezhető a nyomtatás a műanyag felületen. Ugyanez a logó eltérés a hátlapon is érződik, majd levéve a hátoldalt, még feltűnőbb különbségre derül fény. A hamis Samsung mobil SUNSANG akksit rejt!

Bekapcsolva kiderül, hogy a hamisítvány menürendszerének megjelenése is eltér, de a készülék működése is lassabb. Hiányoznak a Samsungra jellemző effektek, de mások a készülékbe telepített widgetek is.

A hamis termékre általában igaz, hogy sok különbség tényleg csak akkor fedezhető fel, ha már volt a kezünkben eredeti, esetleg kéznél van egy másik, amivel összevethető, a legjobb tanács, amit adhatunk, hogy vásárlás előtt olvassatok utána a megvenni terméknek. Legyen szó erről vagy bármely más telefonról, ezer és egy termékteszt olvasható az interneten, ami még azt is részletezi, hogy néz ki a csomagolás. Ha felkészültök, kicsi az esély, hogy át tudnak verni!

(Via: TechnoBuffalo)