Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kínában már kapható az 5-ös "iPhone"

Egyes pletykák szerint talán szeptember végére várható, hogy az Apple forgalomba hozza legújabb készülékét, az 5-ös számot viselő iPhone-t. A mobiltechnológia iránt érdeklődők kiszivárgott dizájnterveket már láthatták a neten, a valódi specifikációkra azonban a többségnek még várnia kell. Nem úgy a kínaiaknak! A helyi hamisítók ugyanis már piacra dobták a maguk verzióját.

A hamis iPhone 5 első pillantásra alapvetően azokat a bizonyos formatervezése irányokat követi, amelyeket a fentebb jelölt linken is láthatunk. A hamisított okosmobil alig 7 mm vékony, amelyhez képest hivatalos elődje a maga 9,3 mm-es vastagságával nagynak hat. A látványtervek és a hamisítvány között a Home gomb megjelenése jelent látványosabb különbséget: a hamisítványon megtartották a kör formát, míg a terveken megnyújtották a gomb helyét. A hamisítvány egyébként a megszokott iPhone fekete kivitelben, a szokásos oldalgombokkal és irányító panelekkel készült.

0 Tovább

Kína összeházasította az almát és a robotot

Nem tisztünk megítélni, hogy melyik a jobb, az iPhone vagy a Google, kinek ennek a híve, ki annak. A kínai hamisítók azonban nem bíznak semmit a véletlenre: mindkét tábornak a kedvére próbálnak tenni. Gondosan összeházasították a két felet, amelyből megszületett a GooApple. 

 Készülékük éppen úgy néz ki, mint egy iPhone, de Android szív dobog benne, igaz a menürendszert az Apple termékénél megszokotthoz igazították. 

0 Tovább

Hallo? Pandora?

Múlt heti autós gyűjtésünk után most a hamis mobiltelefonokból szemezgetünk kicsit. Találtunk példát klasszikus hamisításra, azaz a forma és védjegy teljes körű másolására és olyan újításokra is, amire tényleg csak a kínai utángyártók képesek.

1. Sorakoznak a hamis iPhone-ok

2. Nahát, újít az Apple?

0 Tovább

iPhone 4: eredeti vs. hamis

Az imént egy kissé amatőr, de mindenképpen oktató szándékú anyagra bukkantam a legnagyobb videómegosztó oldalon. A közel öt perces videóban egy hamis, illetve egy eredeti iPhone 4-es jelzésű készülék kerül összevetésre. Van benne néhány baki, de már csak azért is érdemes megnézni, hogy lássuk avatatlan szemeknek a két mobil első pillantásra mennyire egyformának tűnik.

A különbségek (angolul nem tudóknak: a bal oldali a hamis)

- a két terméknek másképp nyílik a doboza; a hamis egy külső és egy belső dobozból áll, míg az eredetinek egy doboz alkotja a csomagolását

- az eredeti készülék vékonyabb és kicsit nehezebb (a videó kommentárjában olvasható a vonatkozó korrekció), míg a hamis vastagabb és könnyebb

- a hamisítvány tapintásra gyengébb minőségűnek tűnik, az oldalelemek nem fémből készültek, ahogy az igazi esetében

- a hamis készülék kijelzője jobban tükröződik, mint az eredetié, továbbá a készülék hátlapja a meglévő gombok ellenére nem nyitható le, az oldalgombjai eltérőek, működőképességük kérdéses

Amit még érdemes kiemelni: a bemutató szerint a hamis készüléket kb. 15 percig tudták üzemben tartani, azóta nem lehet bekapcsolni, a hozzá kapott töltőre a készülék nem reagál.

1 Tovább

Telefon, ami cipő: Adidass808

Nem ritka, hogy a hamisítók egy vagy két ismert márka jellemzőit vegyítik, ne adj’ isten egyszerre használnak kettő vagy több márkajelzést ugyanazon a terméken, az azonban már nem túl gyakori, hogy két teljesen különböző iparág termékeit ollózzák össze. (Hivatalosan persze erre is volt már példa, nem egy neves dizájner álmodott külső megjelenést újabb fejlesztésű mobilkészülékekhez) Mindenesetre most egy egészen sajátságos ötlettel álltak elő a hamisítók: Adidas cipőbe öntötték a mobiltelefont vagy a telefont öntötték a cipőbe. A lényeg, kötve hiszem, hogy az Adidas valaha is engedélyt adott a márkanév, a három csík vagy a formavilág felhasználására.

 

A sportóriás védjegyjogait nyilvánvalóan sértő készülék egyébként következetesen az Adidass808 márkanevet kapta, 1,3 megapixeles kamerája van és két SIM kártyát is tud kezelni.

 

 

 

0 Tovább
123
»

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek