A közelmúltban írtunk hamis és eredeti okostelefonok összevetéséről. Nos, aki ilyen árkategóriában vásárol készüléket, az többnyire szeretne vigyázni is rá, így nem árt, ha tudja, a tartozékokat is hamisítják!

Melyik melyik?

Az alábbi videó a Samsung Galaxy S III jelzésű készülékéhez készült hamis és eredeti védőtokot veti össze. Első pillantásra a hamisítvány megdöbbentően eredetinek tűnik: annyira minimálisak a különbségek, hogy az avatatlan szemnek fel sem tűnik. Csak a tüzetesebb vizsgálat során derül ki például, hogy a hamisítványon nem ragasztva, de a csomagolásra nyomtatva van a vonalkód és a szériaszám, vagy, hogy a belső papíron és nem a külső műanyag dobozon szerepel a hulladékkezelési jelzés.

Az egyértelműbb különbségek a hamisítvány és az eredeti tok között a kicsomagolás után válnak láthatóvá. Mivel ez egy, a telefonra pattintható tok, az eredeti gyártó figyel arra, hogy a hátlap anyaga és az anyag mintázata egyezzen a készülék alap tartozékával. Az eredetivel szemben azonban a hamisítvány csak egy fényes műanyag lap. Felhelyezés után az is kiderül, hogy a hamisítvány nehezen pattan a helyére, ráadásul épp a fő funkciójának nem felel meg: nem hajlik rá a képernyőre a tok előlapja, így nem védi meg azt a sérülésektől. Verdikt: a hamis termék használhatatlan.