Egy 2 millió dolláros pókertornát kellett a helyi játékfelügyeletnek leállítania a hétvégén az Egyesült Államok második legnagyobb kaszinóvárosában, Atlantic Cityben, mivel néhány játékosnál hamis zsetonokat találtak.

Még be sem fejezték az első versenyt, máris botrányba fulladt az Atlantic City-ben található Borgata szálló által szervezett téli pókertorna. A New Jersey Állami Játékfelügyelet ugyanis kevéssel a vége előtt befagyasztotta a küzdelmet, arra hivatkozva, hogy jelentős mennyiségű hamis zsetont találtak a játékosoknál. A jelentős jelző egyes források szerint akár egymillió dollárnyi hamis zsetont is takarhat, ami valóban példa nélküli.

A versenyre összesen 4814-en neveztek fejenként 560 dollár befizetésével, így a tét óriási, a végső nyertes több mint 300 ezer amerikai dollárral lehet gazdagabb. Persze erre a még játékban lévő 27 pókeresnek csak akkor van esélye, ha a vizsgálatot lezárták, és engedélyezik a torna folytatását, mivel a játékkal együtt az eddigi nyeremények kifizetését is befagyasztották. Arról, hogy hogyan kerültek játékba a hamis zsetonok, és hogy milyen következményei lesznek a vizsgálatnak, egyelőre nem tudni.

A szálloda igazgatója rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy néhány csaló több mint 4000 ügyfelük játékélményét rontotta el, hiszen a hamis zsetonokkal jelentős előnyre tehettek szert társaikhoz képest. Tom Ballance persze még hozzátette, hogy minden erejükkel azon vannak, hogy a hatóságokkal együttműködve felgöndörítsék az ügyet, és visszaállítsák a kaszinó és a játékosok közötti bizalmat.

via: cardplayer