Összesen hat robogót foglaltak le az olasz hatóságok Európa legrangosabb motoros rendezvényén, az EICMA-n. A panasz szerint a járművek Vespa modelleket másolták illetéktelenül.

Eseménydúsan telt a hétvégén megrendezett motoros show Milánóban, miután hamisítás gyanújával az olasz hatóságok is intézkedni kényszerültek. Több kiállító modelljére tett ugyanis panaszt a Piaggio Group, amely szerint a modellek a híres olasz márka, a Vespa hamisítványai, és mint ilyenek, sértik a vállalat szellemitulajdon-jogait.

A hatóságok összesen hat kiállítási darabot foglaltak le: öt elektromos robogót és egy hagyományos tüzelésű motorral rendelkező kétkerekűt. Az intézkedés öt kiállítót érintett, közülük kettő esetében a hatósági eljárás a stand bezárását is jelentette, mivel a lefoglalt hamisítvány volt egyetlen bemutatott járművük.

Nem a 2012-es EICMA az első, ahol a járműipari hamisítás gyanúja felmerül. Tavaly a Yiben YB 250 ZKT márkanevű háromkerekű motort foglaltak le, amely túlságosan hasonlított is a Piaggio MP3 nevű tervezésére.

(Via: Motorcycle.com)