Közel 3,5 millió dollár összértékben foglaltak le hamisítványokat fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciók során a kanadai hatóságok. A szakértők olvadó övekre, penészes és állati szőrrel díszített kabátokra is bukkantak.

  

  

Kanadában lefoglalt hamsiítványok (Forrás: Toronto Police)

Toronto történetének legjelentősebb hamisítvány fogása az a 3,5 millió dollár összértékű hamisítvány, amely novemberi fogyasztóvédelmi akció keretében került lefoglalásra. A kanadai városban hamis márkajelzésű táskákat, kozmetikumokat, elektronikai cikkeket, de hamis gyerekjátékokat és hamis gyógyszereket is lefoglaltak. A razzia során előkerült Disney jelzésű zsírkréták, Chanel tárcák, Louis Vuitton táskák, Angry Birds párnák, de még BWM jelzésű papucsok is.

A kanadai akció legmegdöbbentőbb eredménye azonban a lefoglalt hamisítványok veszélyessége. A laborvizsgálatok során például egyes gyerekjátékokban vizelet nyomait mutatták ki, lefoglalt télikabátok bevizsgálása során pedig baktériumok, penész és állati eredetű anyagok nyomait találták, így csirkétől valamint kutyától származó anyagokat. A szakértők a kabátok szőrme gallérjában németjuhász kutya szőrét azonosították.

Az alábbi videó szintén példa a hamisítványok veszélyességére. Ahogy látható, az övek hő hatására füstölni és olvadni kezdenek.

A Kanadában előkerült hamisítványok közül több is karácsonyi ajándékként végezhette volna, ha a hatóságok nem intézkednek időben. Ha ti sem akartok hamisítványt venni szeretteiteknek, akkor olvassátok el tanácsainkat a hamisítványok elkerüléséről.

(Via: Inside Toronto)