Különös módon oldódott meg az Atlantic Cityben zajló pókertornán felfedezett hamis zsetonok ügye, amelyről mi is beszámoltunk a múlt héten.  Történt ugyanis, hogy a verseny leállítását követően az egyik patinás városi szállóban, a Harrah’s –ban váratlanul eldugult az egyik szoba lefolyója. Ez még nem is lett volna különösebben szokatlan a hotelben, a dugulás okán azonban a sokat látott karbantartók is meglepődtek. A csatorna ugyanis tele volt a Borgata kaszinó logójával ellátott pókerzsetonokkal.

Az első sokkból felocsúdott személyzet tagjai hamar rájöttek, hogy a zsetonok nem eredetiek, amit jeleztek is a hatóságoknak. A szó szerint zavarosból előhalászott bizonyítékoknak hála már nem volt nehéz dolga a rendőrségnek. A 2,7 millió dollár értékű hamis zsetont a szoba bérlője, Christian Lusardi húzta le a toaletten, amikor rájött, hogy kiderült a csalás ténye a Borgata Winter Poker Open-en.

A hamis zsetonoknak köszönhetően Lusardi a verseny első napját még az első helyen tölthette, hiába csempészett be azonban 800 ezer dollár értékben hamis zsetonokat a játékba, a második napon mindezek ellenére is kiesett. Nyereménye mindössze 6814 dollár volt.

Az esetet tovább árnyalja, hogy a twoplustwo.com pókeroldalon az egyik hozzászóló, aki a justbecauseican (csak azért mert megtehetem) néven írt, beismerte, hogy hamis zsetonokat vitt az asztalokhoz, állítása szerint véletlenül, sőt azt is elárulta, hogy azokat lehúzta a WC-n.

Lusradit  a dugulást okozó hamis zsetonok feltűnése után, még aznap elfogta a rendőrség. A bíróság 300 ezer dollárnyi óvadékot szabott ki rá. A kínos incidens miatt leállított versenyt további döntésig nem indítják újra. Hogy pontosan mi lesz a sorsa a játékosoknak és a több millió dolláros nyereményalapnak, egyelőre kérdéses.

via: Atlantic City Press  

kép: Social Jersey