A kalózfilmek, hamis gyógyszerek, ruhák és elektronikai terméke után itt a kínai hamisítványok új hulláma: hamis régi, új, arany, ezüst érmék és aranytömbök.

A nemesfémek ára érezhetőek megemelkedett az elmúlt időszakban. A befektetők szívesebben fektetnek aranyba és ezüstbe, mert biztonságosabbnak tűnik, hiszen ezek értéke kevésbé függ az egyéb árucikkek árától. Sok vásárló kellett azonban az utóbbi időben ráébredjen, hogy az online vagy nem hivatalos értékesítőknél vásárolt értékállónak hitt befektetése értéktelen hamisítvány.

Az alábbi videó tanúsága szerint a kínai hamisítók képesek a szakértőket megtévesztő pontossággal előállítani hamisítványaikat, legyen az egy új vagy egy antik érme másolata. Az sem ritka, hogy egész aranytömböket hamisítanak, amelyeknek csak külsejét borítja arany, a tömegét adó anyag értéktelen vacak.

A Global Piracy & Counterfeiting Consultant becslése szerint a Kína GDP-jének 10 százalékát a hamisítványok értékesítése adja. Ez megközelítőleg 588 milliárd dollár összeget jelent évente. A szakértői csoport azonosított egy hamisító hálózatot is, amely évi 100 ezer darab ezüst dollár előállítására volt képes.

(Via: Business Insider)