Ugyan még három nap hátra van a Super Bowl-ig, vagyis az amerikai futballdöntő kezdetéig, de már most 20 millió dollárnál jár a szövetségi hatóságok által lefoglalt focis hamisítványok értéke.

Másolt belépőjegyektől kezdve egészen a koppintott mezekig szinte mindenféle hamisítvánnyal találkoztak már a hatóságok emberei. A hamis áruk kiszűrésére a Nemzetbiztonsági Ügynökség egy egész megfigyelőközpontot állított fel a new yorki JFK reptéren.

Az eddigi eredményekről James T. Hayes különleges ügynök számolt be a sajtónak, aki elárulta, hogy a több mint 20 millió lefoglalt hamis áru mellett 11 embert is letartóztattak.

Hayes elmondása szerint a hamisítványok döntő többsége ázsiai országokból érkezett, többnyire Kínából. A lefoglalt sapkák, mezek és pólók mind engedély nélkül viselték magukon a bajnokság (NFL) logóját és a döntőben résztvevő csapatok emblémáit.

A speciális ügynök szerint a grandiózus sportesemény ideális terep a hamisítóknak, hiszen nem csak alkalmat biztosít, de a stadion jó lehetőséget is kínál a hamis áruk terítésére, ezért a fokozott figyelem különösen indokolt. A hatóságok megsegítésére még az NFL is küldött képviselőket, akik a lefoglalt termékek eredetiségét vizsgálják.

via: fox news