Néhány napon belül sor kerül a 2011-es Oscar-díjak átadására, addig is a TorrentFreak összeszedte, ha a letöltési számok alapján osztanák a díjakat, mely film kapná a legjobbnak járó díjat. Nos, ha minden egyes illegális letöltés egy-egy akadémiai szavazatot érne, a kalózdíjat 13,7 milliós letöltési számmal Christopher Nolan filmje, az Eredet vihetné haza.

A letöltési számok alapján a legjobb film címéért versenyben lenne még A közösségi háló és a Toy Story 3 is. Előbbit 8,6 millióan, utóbbit 6,6 millióan töltötték le a BitTorrent rendszeren keresztül.

Az Oscar-díjat nem csak a letöltési számok alapján vinné az Eredet, de akkor is, ha az illegális letöltők személyesen szavazhatnának a legjobbakról. A BTarena tracker oldal belső felmérése szerint a kalózok 33 százaléka ennek a filmnek, 12 százaléka a 127 órának, 12 százaléka a Toy Storynak adná az elismerést. Az illegális letöltők egyébként James Franco (127 óra) és Natalie Portman (Fekete hattyú) alakítását djízanák a legjobb férfi és legjobb női főszereplőnek járo elismeréssel.

Természetesen a kalózok ízlése nem feltétlenül egyezik a filmakadémia ítészeinek véleményével. Tavaly például a District 9 érte el a legmagasabb letöltési számot, miközben a kalózok az Avatarnak ítélték volna a legjobb film díját, ám az Oscart végül A bombák földjén vitte haza.