Légyrajzásra lettek figyelmesek azok a bérlők, akik a hamis ketchup lerakatot felfedezték. A felügyelet nélkül hagyott hamisítványok erjedni kezdtek, a nyomás hatására felrobbantak, az édes szósz pedig kiömlött.

Az Egyesült Államok Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóságával (FDA) együttműködve ketchup hamisítás ügyében vizsgálódik a Heinz, miután több ezer üveg hamisítványt fedeztek fel egy New Jersey-i raktárban. A hamisítványokra légyrajzás hívta fel a figyelmet, a felügyelet nélkül hagyott hamis üvegek ugyanis erjedésnek indultak és a nagy nyomás hatására az üvegek egy része felrobbant. A kiömlött szósz volt az, ami odavonzotta a legyeket.

A Heinz szakértői vizsgálata szerint a ketchupos üvegek tartalma eredeti, ám azokat az ismeretlen hamisítók átcímkézték. Az üvegekbe a hagyományos kukoricaszirupos édesítővel készült Heinz ketchupot töltöttek, de a címkére a cég prémium márkája, a cukorral készült Simply Heinz termékneve került.

Egyelőre nem tisztázott, meddig terjedt a hamisítók tevékenysége. A Heinz szakértői úgy vélik, nem valószínű, hogy nagy üzemi termelésről lett volna szó, hiszen a hamisítványokat magukra hagyták, és a megtalált mennyiség – néhány ezer üveg – sem utal arra, hogy tartósan, nagy mennyiségben gyártottak volna hamisítványokat.

(Via: The Huffington Post, NJ.com)