A johannesburgi hatóságok a közelmúltban őrizetbe vettek egy kínai férfit, aki a hírek szerint "hamis hajat" próbált meg becsempészni Dél-Afrikába. Hamis haj?! Talán jobb, ha nem tudjuk, mi is az...

A News24 beszámolója szerint 1 millió rand összértékű hamis emberi hajat találtak egy kínai férfinél a dél-afrikai hatóságok. Az "árut" lefoglalták, de a szállítót továbbengedték, hogy megfigyelhessék tevékenységét. Mikor azonban a kínai férfi megpróbálta megvesztegetni a hatóságokat, hogy engedjék el a hamis hajat tartalmazó szállítmányt, azonnal őrizetbe vették.

A rendőrök a férfi autójának ellenőrzése során hamis bankkártyákat és hamis személyi okmányokat is találtak, amelyek különböző nevekre voltak kiállítva. Előkerült továbbá több olyan számítástechnikai eszköz, amelyről azt gyanítják dokumentumhamisításhoz használhatták azokat. A rendőrség feltételezi, hogy a hamisító - akinek nyilván elég kínos ilyen furcsa szállítmánnyal megbukni - egy olyan hálózat tagja lehet, akik kínai állampolgárok illegális bevándorlását segítik.

(Via: News24; Illusztráció: sxc.hu)