A gyermekeknek és kisbabáknak szánt termékek hamisítása a gyógyszerekhez hasonlóan tipikusan az az eset, hogy: "ezeknek semmi sem szent?!" Nos nem az. Épp most olvastuk egy ausztrál cég közleményét, amiben hamis bébihordozók értékesítésére hívják fel a figyelmet, kérve a fogyasztókat óvakodjanak ezektől.

A Babes in Arms, mint hivatalos terjesztő az ERGObaby fantázianevű hordozó hamisítására hívja fel a figyelmet. Közlésük szerint elsősorban az online aukciós oldalakon számtalan hamisítványt hirdetnek az illegális kereskedők. Tapasztalataik szerint nem feltűnően olcsóbban kínálják ezeket az eredeti cikkek áránál, ráadásul a közölt fotók meglehetősen jó minőségű terméket ábrázolnak, így nem válik gyanússá az áru a potenciális vevők számára.

A hamis nem lehet ilyen örömteli! (Kép forrása: ergobaby.eu)

A cég szerint ugyanakkor, amellett, hogy a hamisítványokra nem vállalnak garanciát az eladók, ezek nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak, ráadásul gyengébb minőségű anyagokból készülnek, ami különösen igaz a csatokra és rögzítő pántokra. Ez, mondanunk sem kell, különösen veszélyes a kisbabákra nézve.

A cég felhívása szerint karácsony közeledtével sokan vásárolnak ilyen terméket a kisgyermekes szülőknek ajándékba. Ám a jó szándékkal vásárolt hamisítványok nem örömet, hanem bánatot okozhatnak a megajándékozottnak. Ezért a Babes in Arms kéri a termék iránt érdeklődőket, hogy kizárólag megbízható forrásból, hivatalos viszonteladón keresztül vásároljanak hordozókat.