Gyakori probléma, hogy az interneten a legjobb árakra vadászó fogyasztók már-már túlságosan is jó ajánlatokat találnak a különböző hirdetési portálokon, amelyekről nem tudják eldönteni, hogy eredeti termékeket takarnak vagy olcsó hamisítványokat. A fényképezők és nyomtatók gyártására szakosodott Canon éppen ezért indított vásárlóinak egy játékos tájékoztató kampányt, amiből minden érdeklődő számára kiderülhet, hogy mire érdemes odafigyelni, ha eredeti Canon termékeket szeretnének.

Természetesen a márkának anyagilag is abban áll az érdeke, hogy a vásárlók eredeti Canon printereket, kamerákat, illetve kiegészítőket vegyenek, azonban jelen esetben ennél jóval többről van szó . A hamis termékek ugyanis nem csak a vállalatot károsítják meg, hanem magukat a fogyasztókat is, és ami a legszomorúbb, hogy nem csak anyagilag. Elég csak visszagondolni a közelmúltbeli halálos áldozattal is járó, felrobbant hamis iPhone töltő esetére.

A Canon termékek körében pedig sajnálatos módon pont az ilyen, a fogyasztókra leginkább veszélyes elektronikai tartozékok hamisítása a legelterjedtebb. A vállalat éppen ezért indította el legújabb „Szúrd ki a hamisat” című kampányát, amely segítségével az érdeklődők játékosan tanulhatják meg, hogy melyek az alapvető különbségek az eredeti és a hamis termékek között.

A cég reményei szerint a weboldal segíthet csökkenteni a hamis termékeket vásárlók és ezzel együtt a hibásan működő kiegészítők miatt bekövetkező balesetek számát is. Az oldalt érdemes lehet az angolul nem, vagy csak kevésbé értők számára is megtekinteni, mivel elsősorban képekkel operál és a használata is rendkívül egyszerű.

via: consumerist