A többszörös díjnyertes amerikai színész hétvégén az Edinburgh-i TV-s vásáron eddig hollywoodi körökben kevéssé támogatott javaslatot tett. Spacey szerint a kalózkodás problémájára az jelentené a megoldást, ha a filmstúdiók felhagynának a mozis premierek gyakorlatával, és a jövőben egyszerre jelenne meg minden film az összes platformon, legyen az mozi, internetes streaming, blue-ray vagy DVD.

A skót TV-s rendezvényen Spacey a Netflixen - a legnagyobb amerikai interneten filmeket és sorozatokat kínáló szolgáltatás, sikeresen bemutatkozó új sorozatának, a House of Cards-nak a tanulságairól tartott előadást. A széria azért érdemelt ki megkülönböztetett figyelmet, mert ez volt az első, amelyik hagyományos TV csatornákon nem, csak és kizárólag az interneten, a Netflixen keresztül volt elérhető.

A produkcióban készítőként és színészként is részt vevő sztár legérdekesebb kijelentése kétségkívül az volt, hogy ha a közönség irányítani akar, akkor nekik, mint tartalomgyártóknak meg kell adniuk a lehetőséget az irányításra. Ha tehát az emberek az interneten keresztül, akár a táblagépükre vagy a telefonjukra akarják beszerezni a legfrissebb filmeket, akkor ezt biztosítani kell a számukra, különben el fognak pártolni, sőt kalózkodni fognak.

Az, hogy Spacey kijelentései komoly változások előszeleként, vagy csak pillanatnyi hóbortként értékelhetőek, egyelőre nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy nagyon fontos dologra tapintott rá, amiről már mi is írtunk a közelmúltban.

via: salon