Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyógyszerhamisítás menti meg a veszélyeztetett fajokat?

Kínai gyógyszerhamisításról írt cikkében egy érdekes elméletre mutat rá a Discovery News. A tradicionális, állati eredetű gyógyászati termékek hamisítása kapcsán azt írja, ha a hamisítók hintőport használnak orrszarvúk szarvából készült őrlemény helyett, azzal akaratlanul is hozzájárulnak a veszélyeztetett fajok védelméhez, hiszen a hamisítványhoz nem pusztítanak el egy újabb állatot értelmetlenül.

Hagyományos kínai orvosság: állatokra vagy emberekre veszélyes?

0 Tovább

El kell vágni Észak-Korea hamisításból származó forrásait!

Egyes szakértők szerint a hamisításból származó forrásainak elvágásával kellene nyomást gyakorolni a nukleáris fenyegetéssel operáló, háborús feszültséget szító Észak-Koreára.

Észak-Korea a napokban bejelentette, kész atomfegyvert is bevetni az ellenséges kapitalista politikát folytató Egyesült Államokkal szemben. Az ország folyamatosan provokál azzal, hogy korábban bezárt nukleáris létesítményt indít újra, illetve a Dél-Koreával közösen működtetett ipari körzetet von blokád alá. Bár a nukleáris fenyegetésre válaszul az ENSZ szankciókat hirdetett az országgal szemben, Phenjan kitart háborús készülése mellett.

0 Tovább

Melyiket vennéd be?

Eredeti? Hamis? Melyiket venné be? - teszi fel a kérdést a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) által 2013. március 6-án indított gyógyszerhamisítás elleni kampány. Az akció az online gyógyszervásárlás veszélyeire hívja fel a figyelmet, és hasznos tanácsokkal segít az illegális, és veszélyes szerek elkerülésében.

1 Tovább

„Csakeredeti”: játékos informatikai vetélkedő diákoknak

A Microsoft idén is útjára indítja a 2012-ben nagy sikerrel megrendezett "Csakeredeti" oktatási programot, amely egy országos vetélkedőn keresztül igyekszik egyértelmű képet adni a fiatalok számára a szoftverekkel és egyéb termékekkel kapcsolatos szerzői jogokról, és a biztonságosabb internethasználatról.

0 Tovább

Semmi sem lehetséges!

Eredeti márkák másolásából néha óhatatlanul is vicces megoldások születnek, például ha az ázsiai hamisítónak hiányosak a nyelvi ismeretei, esetleg ha úgy igyekeznek eladható terméket készíteni, hogy trendi márkákat ollóznak össze. Persze, hogy meddig vicces a dolog, az egy újabb kérdés: az alábbi termékek jogsértők, veszélyesek lehetnek, sőt egyes esetekben még a kegyeletsértés gondolata is felmerült bennünk.

A fenti hátizsákon a márkanév helyesen szerepel, ám az illegális gyártó a kihívásra ösztönző szlogent már nem jól másolta, így aztán a semmi sem lehetetlen helyett semmi sem lehetséges felirat került a termékre. A csíkok számát meg sem említjük...

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek