Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

3000 liter bor folyik el a csatornába…

A kínai hatóságok látványos akció keretében semmisítettek meg összesen 3000 liter hamisított vörösbort. A 40 millió jüan (USD 6,5 millió) értékű hamis Lafite címkézésű italokat tavaly foglalták le egy helyi hamisító üzemben. Ahogy az alábbi fotók is mutatják, a vöröslő hamisítványok a csatornában végezték.

3 Tovább

50 millió fontot keresett hamis bombadetektorok értékesítésével!

Tíz évig terjedő börtönbüntetésre ítélte a brit bíróság azt az üzletembert, aki hamisított bombadetektorokat értékesített többek között az iraki hadseregnek. Vevői a mai napig használják az eszközöket.

Bizonyíték: a középső eszköz egy golflabda-kereső, a két szélső a "bombadetektor"

0 Tovább

Angol szellemváros Kínában

Többszörösen írtunk már Kína utánzási hajlamáról, és arról, hogy turistalátványosságként ikonikus európai és amerikai emlékműveket épít újjá országhatáron belül. A Sanghaj környéki Thames Town ennek a hamisítási trendnek egy nagyobb léptékű változata. Igen ám, de a lakóváros céllal létrehozott épületegyüttes lakatlan, csak a turista fotókhoz nyújt látványos hátteret.

0 Tovább

Petíció a hamis malária gyógyszerek ellen!

A Dutch Malaria Foundation szerint minden ötödik percben meghal egy gyermek a hamis malária elleni gyógyszerekkel való kezelés eredményeként. Az alapítvány petíciót indított a hamisítványok gyártása ellen, amelyben követeli, hogy a nemzeti kormányok szenteljenek nagyobb figyelmet a problémának.

0 Tovább

Tíz gyakran hamisított élelmiszer

Hamis leveskockákról szóló bejegyzésünkben már utaltunk rá, hogy újabban igen gyakoriak az élelmiszerbotrányok. Mai bejegyzésünkben azokat az élelmiszereket vesszük sorba, amelyek esetében jellemző a fogyasztókat megtévesztő visszaélés.

5 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek