Egy fanatikus kínai rajongónak köszönhetően a Pekingben élők kicsit New Yorkban érezhetik magukat: ehhez nem kell mást tenniük, mint betérni a Jóbarátok sorozatból ismert Central Perk kávézóba, amely kissé váratlan módon a kínai fővárosban üzemel.

Central Perk cégér a pekingi ablakon

A  kávézó üzemeltetője, Du Xin saját állítása szerint megszállott rajongója a New York-i fiatalokról szóló sorozatnak. Mint mondta, saját városában sokáig keresett egy hasonló törzshelyet, mint ahol Rachel, Monica, Chandler és társaik múlatják az időt, de mivel ilyen nem talált, úgy döntött, lemásolja az eredetit.

Narancsszín kanapé

A sorozat több hónapos aprólékos tanulmányozása után aztán Pekingben, a Chaowai Soho egy épületének hatodik emeleten megnyitott a koppintás. Xin az ikonikus narancssárga kanapétól kezdve az azonos bejárati ajtón át a kézzel írt menüig mindenről gondoskodott, hogy a hely egyezzen az eredetijével, sőt, vendégei elkezdték Günthernek szólítani a sitcomból ismert pincér után.

Pekingi Günther

Arról egyelőre nem szól a hír, hogy Xin kért-e, s kapott-e engedélyt a sorozat szerzői jogosultjától megnyitni a Central Perk másolatát.

(Via: Oddity Central)