Július elején kegyelmi kérvényt nyújtott be a The Pirate Bay egyik alapítója a svéd hatóságokhoz. Peter Sunde-nek a közeljövőben kellene börtönbe vonulnia, hogy ezt elkerülje, felmentési kérelmét online petícióval is támogatja a kalóz közösség.

A számláló a blogbejegyzés írásnak pillanatában 111 ezer aláírást mutat.

A kalózoldal szóvivőjeként is ismert Peter Sunde nyolc hónapot kell börtönben töltsön a rá kiszabott jogerős ítélet szerint. Mivel Sunde már minden fellebbezési lehetőséget kihasznált, a büntetés elkerülése érdekében kegyelmi kérvényben kérte felmentését. Ebben ír munkahelye elvesztésének lehetőségéről, de arról is, véleménye szerint olyan bűnök miatt ítélték el, amelyeket nem követett el, és hogy valójában ő a szerzői jogi lobbi túlkapásainak áldozata, továbbá, hogy a ráeső, 100 millió korona összegű pénzbüntetést soha nem tudná megfizetni.

Annak érdekében, hogy a kegyelmi kérvénynek érvényt szerezzenek, a kalóz közösség online petíciót indított Sunde érdekében, amely mellé a The Pirate Bay jelenlegi üzemeltetői is odaálltak. Ennek köszönhetően a célként kitűzött tízezer aláírást néhány óra alatt elérték, sőt alig három nap alatt elérték a 100 ezres számot is. A cél pedig a 200 ezer fő elérése, ezt ugyanis a kezdeményezők szerint a svéd hatóságok már biztosan nem hagyhatják figyelmen kívül.

(Via: TorrentFreak)