Hogy egy kicsit vidámabban induljon a hét, ezúttal egy meglehetősen vicces összeállítással készültünk, nagy költségvetésű amerikai filmstúdiók sikerfilmjeinek, olcsó koppintásait mutatjuk be.

Ha csak egy kicsit is kedvelitek a hollywoodi filmeket, akkor már lehet, hogy össze is futottatok a geek kultúrkörökben legendás Asylum filmstúdió nevével, illetve a stúdió egyik alkotásával. Azok, akik esetleg nem ismernék az Asylum munkásságát, eláruljuk, hogy az elhíresült filmstúdió abból él, hogy hollywoodi szuperprodukciókat másol.

A bevétel jó része pedig a fogyasztók megtévesztéséből származik, mivel a koppintások megjelenését igyekeznek a legkisebb részletekig ugyanolyanra szabni, mint amilyen az eredetié. Sőt a koppintsok terjesztésében is a nézők megzavarására törekednek. Ugyanis az olcsósított filmeket az eredeti premierekkel egy időben dobják piacra DVD-n, illetve teszik elérhetővé az olyan legálisan működő streaming oldalakon, mint amilyen pl. a NetFlix.

A hasonlóság olyannyira szembetűnő, hogy az eredeti filmek jogtulajdonosai gyakran bírósághoz is fordulnak, amellyel annyit általában el tudnak érni, hogy eltérő címmel lássák el a koppintásokat. Persze ezzel is az Asylum malmára hajtják a vizet, a felhajtással járó ingyen reklámok miatt.

A tevékenységük anyagi sikerességéről nincs adatunk, de a tény, hogy újabb és újabb másolatokat készítenek a szuperprodukciókról azt bizonyítja, hogy sajnálatos módon még mindig elég embert képesek becsapni.

És, akkor jöjjenek az eredeti és a koppintott filmek plakátjai:

Tűzgyűrű / Pacific Rim \ Atlantic Rim



Az Óriásölő / Jack the Giant Slayer \ Jack the Giant Killer



Transformers \ Transmorphers



A Föld után / After Earth \ Apocalypse Earth



Parajelenségek / Paranormal activity \ Paranormal Entity



Csajok szabadon / Spring Breakers \ Bikini Spring Break



Csatahajó / Battleship \ American Warship



via: Business Insider