Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rózsaszín kontra barackszín

Eltérő a színe, a csomagolása, de még az illata is - ma mutatott videónk hamis és eredeti Chanel parfümöket vet össze.

Mindig érdekes nézni, milyen különbségeket találnak hamis és eredeti termékek között az összehasonlító videókban. Az alábbi anyag kissé remegős kamerakezelésű ugyan, de jól látható eltérésekre mutat rá. Először is, ami rögtön feltűnik, hogy a Coco Mademoiselle fantázianevű illatkreáció eredeti és hamis verziója eltérő színű. Az eredeti folyadék rózsaszín, míg a másolat halovány, inkább barackszínű.

Eltérés, hogy a hamisítvány esetében az üvegcse aljára került a termékcímke, míg az eredeti esetében annak hátoldalán szerepel. A szórófej lötyögős a hamisítvány esetében, ami jó utalás arra, hogy a termék gyenge minőségű, ráadásul az adagoló belső színe is eltérő. 

A videóban elhangzik, hogy a két parfümnek az illata sem egyezik, de ezt virtuálisan nem tudjuk megerősíteni. Annyit viszont hozzáteszünk, hogy bár egy eredeti Chanel parfümöt nem mindenki engedhet meg magának, nem érdemes hamisítványokat vásárolni a piacokon, névtelen utcai üzletekben. A hamis parfümök minőségét ugyanis nem ellenőrzik (erre a nagyobb haszon érdekében nem költenek a hamisítók), így sosem tudhatjuk, hogy egy ilyen termék használata egészségügyi, bőrgyógyászati szempontból biztonságos-e.

Külön piros pont a készítőnek azért, mert az összehasonlítást egy parfümériában végezte el.

(Kép forrása: chanel.com)

0 Tovább

Ezzel talán Bear sem élne túl!

Bear Grylls nevével fémjelzett késekről készült összehasonlító videó próbálja meg eldönteni, hamisítvány-e az eredetinek hitt túlélő felszerelés.

Az alábbi videó talán az egyik leggondosabb összehasonlító anyag, amelyet eddig mutattunk nektek. A készítő két kést hasonlít össze, és az eltérések alapján próbálja eldönteni, hamisítvány-e a gyanúsnak tartott darab a kettő közül. A kések a pengéiről Gerber márkaneve alatt, valamint az itthon is népszerű A túlélés törvényei sorozat sztárja, Bear Grylls nevével kerültek forgalomba.

Melyik az eredeti?

Ahogy a bevezetőben elhangzik, meglehetősen szembetűnő különbség, hogy a két kés nyele eltérő formájú. Ennek vonatkozásában a készítő felhívja a figyelmet, hogy az első szériás Bear kések még ilyen kialakítással kerültek forgalomba, de a Gerber később változtatott a konstrukción, így a régi kiadást már nem is lehet kapni.

A nyél kialakítása mellett azonban számos további eltérés utal arra, hogy csak az egyik penge eredeti. Feltűnő, hogy a Gerber terméke esetében a narancssárga betétek élénk színűek és fényesek, míg a másik termék esetében tompa, mattos színnel van dolgunk. Ugyanez az élénk-tompa eltérés igaz a Gerber márkanév feltüntetésére a tokon és a pengén egyaránt, ahogy a hímzett Bear szignóra is. Látványos eltérés továbbá, hogy bár mindkét pengéhez járt egy mini túlélési kézikönyv, csak az egyik tokján van zseb, ahol könyvecskét tartani lehet.

A további eltérések felfedezéséhez javasoljuk a videót:

2 Tovább

Milyen irányba mozog a hologram?

Hasznos videót tett közzé a HP, amelyben a nyomtatópatron hamisítás problémájával foglalkozik. Az anyag felhívja a figyelmet arra, mire figyeljenek a vásárlók, ha megbízható, minőségi terméket szeretnének venni.

A HP videója először is kitér arra, hogy 3 milliárd dollárra becsülik évente a hamis nyomtatópatronok és festékek éves forgalmát. Kiderül, hogy a cég tíz évvel ezelőtt indította hamisítás elleni programját annak okán, hogy a hamisítók gyenge minőségű utánzataikkal megtévesztik a fogyasztókat, így mind a vevőknek, mind az eredeti márkának komoly károkat okoznak.

Holografikus biztonsági címke a HP dobozok oldalán

Az anyag leghasznosabb része a hamisítványok kiszűrésére adott tanácsokban rejlik. A szakértők elmondják, hogy először is érdemes odafigyelni már a csomagolás minőségére. A HP, mint nyomtatás technológiai cég biztosan nem hoz forgalomba olyan terméket, amelynek csomagolása csúnyán, hibásan nyomott. Figyelnek arra is, hogy a dobozban a patron ne koszolódjon, azaz a doboz felbontása után a patronoknak tisztának, pormentesnek kell lennie.

A dobozok oldalán a cég QR kóddal ellátott holografikus biztonsági címkézést használ, amelyek a termék eredetiségét hivatottak igazolni. A QR kód okostelefonnal beolvastatható, illetve a címkén szereplő azonosítószám online lekérdezhető, amely alapján visszaigazolást kaphatunk termék megbízhatóságról. A holografikus címkének érdekes trükkje van: a háttérben pipa jelek és az OK felirat olvasható, amelyek a dobozt mozgatva más irányba mozognak. Ha föl-le irányba mozgatjuk a csomagot, a pipa és OK jelek ellentétes irányba, ha jobbra-balra akkor pedig azonos irányba látszanak mozogni.

0 Tovább

Elő a napszemüvegekkel!

Bár az időjárás eléggé szeszélyes, mégis, nyakunkon a nyár, így mind többen vesszük elő a napszemüvegeinket. A hamisítók persze ezt a terméket sem kímélik. Rendre gyenge minőségű utánzataik nem csak pénzkidobásnak számítanak, de nem lehetünk biztosak abban sem, valóban védelmet nyújtanak a káros UV sugárzással szemben.

Az alábbi videóban egy trendi Ray Ban napszemüveg példáján keresztül találtok néhány hasznos tanácsot arra vonatkozóan, mire figyeljetek, hogy új napszemüveg vásárlása során elkerüljétek a hamisítványokat.

A készítő nagyon alapos munkát végzett az eredeti és hamis szemüveg összevetése során. Ebből meg tudhatjuk, hogy már a dobozon látható a különbség: a hamisítványon nem szerepel a vonalkódos címkézés. A szemüveghez adott védőtokok mind minőségükben, mind anyagukban, mind színükben eltérnek. A különbségek közül talán a legnyilvánvalóbb és legaggasztóbb, hogy a hamisítvány közel sem olyan merev, így kétséges, hogy a táskába pakolva kellő védelmet nyújt-e a sérülés ellen. A két vásárlói tájékoztató tartalmilag és formailag megegyezik ugyan, de a hamisítvány egy gyenge minőségű nyomtatvány. A törlőkendőn a logó színe tér el: az egyik piros, míg a hamisítvány inkább narancssárga.

Magán a szemüvegen is számtalan apró eltérés mutatkozik. Az eredeti lencséjén nincs matrica, a márkajelzés nem tapintható rajta, szárai merevebbek, rögzítésük erősebb. A szemüveg szárai esetében a hamisítványon szellősebben van rögzítve a márkajelzés és belső oldalain is gyengébb minőségű a nyomtatás. Érdemes még megjegyezni, hogy a hamis szemüveg szárára szintén van tájékoztató rögzítve, amelyen a hamisítók tipikus hibája fedezhető fel, nevezetesen, hogy a szövegben betűzési és helyesírási hibák szerepelnek.

Ha esetleg nincs időtök végignézni az egész anyagot, ugorjatok 9:45-höz, ahol az alkotó egy gyors összefoglalót ad a felfedezett hibákról.

0 Tovább

Nem túl intenzív a hamis tetováló festék színe

Azt megszoktuk már, hogy az olyan hétköznapi fogyasztási cikkeket, mint a ruhák, cipők, kozmetikumok vagy elektronikai termékek, rendre hamisítják. Időről időre felbukkannak azonban szélsőséges példák, amik kapcsán csak annyit tudunk mondani: még ezt is?!

Balra az eredeti Aquamarine árnyalat, jobbra a hamisítvány 

Mai anyagunkban egy videót mutatunk nektek, amelyben az eredeti gyártó a hamis és eredeti tetováló festékek (!) közötti különbözőségre hívja fel a figyelmet. A festékek hamisítása meglehetősen aggasztó, végtére is a vegyi anyagot a bőrünk alá juttatják be a kért minta alapján, így nagyon nem mindegy, hogy annak összetevői ellenőrzöttek-e, és megfelelnek-e a minőségi/egészségügyi követelményeknek.

Az Intenze festékgyártó a lenti videóban néhány alapvető különbséget mutat meg, hogy a tetováló mestereknek segítsen azonosítani a hamisítványokat. A javasolt ellenőrzések között szerepel a gyártási hely ellenőrzése (ezt a festéket kizárólag az USA-ban gyártják), a csomagolás ellenőrzése (nem használnak zsugorfóliát), a kupakok ellenőrzése (az eredetié átlátszó) és a lezáró fólia ellenőrzése (az eredeti fóliázott, nem dugózott).

A hamis és eredeti festékek talán leghangsúlyosabb eltérése a színben és az állagban mutatkozik meg. Még az avatatlan szem számára is egyértelmű, hogy az azonos fantázianevű hamis és eredeti festékek színe látványosan eltér. Emellett pedig egy pár csepp kiöntése mellett látszik, hogy a hamisítvány nagyon vizes, könnyen folyik, az eredeti sokkal sűrűbb és ragadósabb.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek