Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így különböztesd meg a hamis és eredeti fülhallgatót!

Nem véletlen, hogy többször írtunk már az Apple termékek hamisításáról. A cég talán a legnépszerűbb és legtrendibb elektronikai márka a piacon, így állandó céltáblája a hamisítóknak is. Ma segítünk eligazodni az eredeti és hamis Apple fülhallgatók között, hogy ha ilyen vásárláson törnétek a fejeteket, el tudjátok kerülni a gyenge minőségű hamisítványokat!

Hamis és eredeti: nem mindig könyű a megkülönböztetés!

A lenti videóban egy eredeti és egy hamis fülhallgató kerül összevetésre. Az eredetit egy Apple készülék tartozékaként vették, míg a hamisat egy Amazon rendelés eredményeként postázták.  A készítő, miután hangsúlyozza, hogy a hamisítvány mennyire szörnyű hangminőséget kínál, két egyértelmű jelet mutat a különbözőségre. Először is, a fülhallgató hangerő/mikrofon gombja eltérő: a hamisítvány tartozéka kissé vastagabb, a mikrofon luk kisebb, ráadásul nincsen rajta a hangosítást, halkítást jelző + és – jelölés. A másik eltérés a jack dugón látszik. Szerencsés esetben ezt az eltérést még a kicsomagolás előtt észre lehet venni: az eredeti hosszabb és egyben keskenyebb kialakítású.

További hasznos összevetést találhattok a Cult of Mac portálon, ahol szintén a mikrofon tartozék közötti eltérést hangsúlyozzák (az illesztés csúnya, az anyagminőség eltérő), valamint kitérnek az eredeti és hamis dobozok színének árnyalatnyi különbségére, és a gyártási hely jelölésének hiányára is.

Az egyik Kínában készült. A másik vajon hol?

(Via: cultofmac.com)

1 Tovább

Tükör és applikátor a hamisítványban

Valószínűleg a ma ajánlott az egyik legátfogóbb eredeti-hamis termék összehasonlító videó, amit valaha láttunk. A készítő tényleg minden apró részletre kitér, szóval, aki festi a szemét, és még a MAC termékei is érdeklik, az alaposan figyeljen oda, mert ma sok mindent megtudhat!

Az anyagban három darab MAC szemhéjfesték kerül összehasonlításra, amelyből 1 darab eredeti, 1 darab gyenge és 1 darab jobb minőségű hamisítvány. A videó a csomagolás összevetésével indul, amelyből máris sok minden kiderül: milyen az eredeti doboz színe, hogy néz ki a vonalkódja, hogyan jelölik a szín kódját, az összetevőket. A különbségek szembetűnőek:  nyomtatás helyett matrica, eltérő alap és betűszín, más kódolás.

A következőkben maga a szemhéjfesték kerül összevetésre. Az első dolog, ami itt eszünkbe juthat, hogy a dobozok nélkül a három termék mennyire egyforma... az apró eltérések azonban segítenek felismerni, hogy nem is annyira azok. Ebben az esetben is a matricázás különbözősége segít dönteni: az eredeti MAC alapszíne matt hatású fekete, betűszíne szürke. Apróbb, nehezen összevethető részlet a műanyag tok: az eredeti élénkebb fekete, kissé csillog, felülete sima, nincsenek rajta műanyagforgácsok, a színt látszani engedő műanyag fedlap fényes, nincsen rajta gyűrűszerű bevésés.

Érdekesség, hogy az egyik hamisítvány nem csak a festék felöli oldalon nyílik. A másik felén kis tükröt és applikátort "rejtettek el" benne a hamisítók. El kell ismerni, ez nem egy rossz ötlet, de fontos tudni, hogy a MAC videóban látható termékében nincs ilyen. Szóval, ha minőségi, megbízható kozmetikumra vágytok, ne dőljetek be egy ilyen bónusz trükknek!

0 Tovább

Mi van a hamisítványban?

Talán többen is vannak köztetek, akik játszanak a Game Boy Advance (GBA) játékaival, nekik, de mindenki másnak is érdekes lehet a mai poszt. Találtuk egy videót a legnagyobb videómegosztón, amelyben a készítő a GBA játékkártyáit boncolja fel, hogy megnézze, milyenek belülről.

Összevetésül szétszed egy eredeti kártyát is, hogy lássuk, hol és hogyan helyezkednek el benne a chipek, milyenek a feliratok, illesztések stb. Aztán szétcsavaroz három hamisítványt, amelyek nem csak az eredetitől térnek el, de egymástól is, sőt van bennük néhány szükségtelen "alkatrész" is. A videó végén jól látható, hogy a négy kártya négy különböző megoldással lett összerakva.

0 Tovább

Hogyan különböztessük meg a hamis szűrőt az eredetitől?

Mai bejegyzésünk elsősorban a profi fotósoknak és a lelkes amatőröknek kedvez, ugyanis az 1 Kind Photography írása alapján a hamis és az eredeti szűrőlencsék megkülönböztetésére adunk tippeket.

0 Tovább

Nem szép, de nem is túl hasznos

Fontosnak és hasznosnak tartjuk, ha az eredeti gyártók oktatóanyagokkal segítenek eligazodni a fogyasztóknak az eredeti és hamis termékek között. Ennek vannak jó megoldásai, és vannak rosszak is. Ma egy ilyet mutatunk.

A Global Projetors a hamis projektorlámpák felismerésében próbál segíteni vásárlóinak. Egy drága és kényes műszerről lévén szó, ezt helyesen is teszik. Készítettek egy kis összehasonlító videót, amit annyira szépnek szántak, hogy a végeredmény haszontalan lett...

Meglehet, értékelésünk szubjektív, de többen is megnéztük az anyagot, és mind arra jutottunk, hogy a vizuális effektek mellett sajnos elveszik a tartalom. A bő másfél perces videóban először is arányaiban túl sok az eleje és túl sok a vége (kb. 2x20 másodperc, vagyis marad az összevetésre még kb 40 mp). Másodszor a becsillanások, képátúszások, elforgatások egyebek mellett egyszerűen nem lehet elég alaposan megnézni a hamis és eredeti lámpatesteket bemutató képet, és azt is elmagyarázhatná valaki, hogy azzal a szürke sávval miért takarják ki a képek egy részét. Az effektek a magyarázatokat is nehezen követhetővé teszik, bár mentségükre szóljon, hogy a videó YouTube oldalán a leírásban is felsorolják, mire figyeljen a potenciális vevő.

Hogy ne csak negatívumokról szóljon a poszt, nézzük azért, mire figyeljetek, ha projektor lámpát kellene vegyetek. 1. Az eredeti lámpatest üvegfelülete simára dolgozott, nem marad rajta karc, eldolgozatlan él vagy üvegmaradvány. 2. Az eredeti lámpa izzóján látható kódszám szerepel. 3. Az eredeti lámpa címkézése jól olvasható, fényes nyomású, nem maszatolódik el. 4. Az eredeti lámpatestbe speciális ragasztóval rögzítik az izzót, amelynek egyedi sötét sárga színe van. 5. Az eredeti lámpatest belseje fényes, egyenletes fehér színű, amely tökéletesen fényvisszaverő tulajdonságokkal bír.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek