Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szabálytalan margó buktatja le a hamisítványt

Mindig érdekesek az olyan videók, amiben a készítők eredeti és hamis termékeket vetnek össze. Mennyire látjuk megtévesztőnek a terméket? Mi is észrevesszük-e azokat az apró jeleket, amik gyanúra adnak okot?

A mai anyagunk is egy ilyen videó. Konkrétan egy online vásárolt Nintendo DS játék kerül összevetésre egy eredeti Nintendo szettel. Ha megnézitek, ti is látjátok, hogy a különbözőségek annyira aprók, hogy csak a legszigorúbb szakértők nem dőlnének be neki.

Először is ott van a csomagolás: a műanyag tok rugalmassága és a fólia feszessége olyan eltérés, amit könnyen elnézünk, főleg, ha nincs mellette egy másik, amivel összevethetjük. A két kártya eltérései ismét csak nem túl feltűnőek: az eredeti kicsit fényesebb, kicsit élesebb, kicsit szebbnek hat. 

Ami már látványosabb eltérés az a booklet összevetése során derül ki, de ezek a hibák is csak a szakavatottabb szemeknek tűnnek fel. Először is ott van a gyűrődés, ami egy újonnan kibontott eredeti darabra nem jellemző. Aztán a fémkapocs, amivel összetűzték a lapokat: ez az eredetiben kicsi és szépen eldolgozott, a hamisban viszont nagy, és nincsen egyenletesen összenyomva. Végül az, hogy a booklet másolat, a nyomtatás minőségéből derül ki. A hamisítvány kissé életlen, és a lapok tetején a margó nem egyenletes vastagságú, de balról jobbra egyre keskenyebb...

Utolsó elemként a figyelmeztetésekről szóló tájékoztató kerül összevetésre. Ezen látszik, hogy eltér a papír anyaga (fényes és matt), és kissé eltérnek a betűtípusok és a betűk vastagsága is.

2 Tovább

Miről ismerjük fel a hamis fejhallgatót?

Ma egy oktató videóval készültünk, amit a legnagyobb videómegosztón találtunk, és ami segít eligazodni a hamis fejhallgatók világában. Egészen pontosan egy Sony márkajelzéssel ellátott fejhallgató esetében veszi végig, melyek azok az apró kis jelek, amelyek utalnak arra, hogy a termék nem eredeti. Ami azt illeti a videó anyaga alapján a hamisítvány elég meggyőző, és ha nem tudjuk, mit keressünk, igen nehéz lenne megmondani, az eszköz eredeti-e vagy sem.

Az olcsó ár és a gyenge minőségű csomagolás ennek a terméknek az esetében is jó indikátor. Az útmutató rendben van, bár állítólag csak egy fénymásolat. A fejhallgatóhoz járt védőtasak, de a Sony jelzés már hibásan van rajta.

Magán a fejhallgatón már nehezebb észre venni a különbségeket. Talán az egyik legjobb jelzés a fejpánt részen az anyag gyűrődése (az eredetin a belső oldalon sem gyűrődik meg az anyag), illetve az dudor a pánt ívében, ami az eredetin biztos nincs meg. A másik jó jel a fülrész oldalára helyezett "for Digital" címke - ahogy a videóban is elhangzik, a Sony minőség ellenőrei biztos nem engednek át a rostán egy olyan terméket, amin lóg a címkézés...

3 Tovább

Tanácsok állatkínzás ellen

A múlt héten közölt egy rémes hírt a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) arról, hogyan állítják elő egyes hamisítók a hamis UGG csizmákat. A világszerte népszerű ausztrál lábbelit eredetileg merinói juh gyapjából és szőréből készítik. A hír rémessége abban állt, hogy Indonéziában élve nyúzzák meg a nyestkutyákat, hogy szőrükből hamis csizmákat gyártsanak. 

A hír szerint a Humane Society International (HSI) fedezte fel, milyen kegyetlen módon bánnak az állatokkal, hogy aztán szőrükből olcsó utánzatokat állítsanak elő. A HSI szakértői DNS-vizsgálatokat végeztek, amelynek során kiderült, hogy egyes csizmákon a szőrme nem a címkén feltüntetett anyagból, hanem a hosszú szőrű, rókaszerű, Kelet-Ázsiában őshonos nyestkutyáéból készült.

A szakértők hangsúlyozzák, hogy számtalan fogyasztó vásárolja meg ezeket a termékeket abban a hitben, hogy a népszerű ausztrál lábbeli egy párjára tett szert. Annak érdekében, hogy ti akaratlanul se támogassátok az állatkínzást, itt egy oktató videó arról, hogyan győződhettek meg az UGG csizmák eredetiségéről.

Vásárlásaitok során keressétek a hologramos UGG matricát a dobozon kívül, a dobozban pedig a brossurát, ami az eredeti UGG matricák felismeréséről tájékoztat!

0 Tovább

Részlegesen funkcionál a hamis akksi

Mai videónkban egy hamis és egy eredeti Sony akkumulátor összehasonlítását nézhetjük meg. Ahogy az anyagban látható, a két akksi első pillantásra annyira egyformának tűnik, hogy nem is nagyon lehet megmondani a különbséget, ha nem tesszük egymás mellé a kettőt. Külsejüket tekintve egy-két apró eltérés látható: színárnyalatni különbség, plusz logó a termékszám mellett stb.

A bal oldali az eredeti, a jobb oldali a hamis

A gyakorlatban válnak láthatóvá a valódi különbségek. A kamerához csatlakoztatva a kijelző adatai szerint a hamisítvány majd egy órával kevesebb ideig bírja, annak ellenére, hogy az eredeti termék már egy hosszabb ideje használt darab, és így feltehetően vesztett a kapacitásából. Bár felvétel rögíztésére még alkalmas lenne, a fejlámpa már nem működik a hamisítvánnyal. A videó tanúsága szerint ugyanis az eredeti akkumulátor egy olyan beépített chipet tartalmaz, aminek meglétét a lámpa érzékeli. Ennek hiányában, és a hamisban nincs ilyen, azonban nem működik.

0 Tovább
12345
»

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek