Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kínai kalandpark dühös madarakkal

Még mindig tudja fokozni Kína az országban elkövetett jogsértések listáját! A The Week beszámolója szerint ugyanis szeptember 1-jén egy új kalandpark nyitotta meg kapuit Hunan tartományban, amely a közkedvelt mobiltelefonos játék, az Angry Birds élményét helyezi át a valóságba.

A kalandpark látogatói hatalmas plüss madarakat ültethetnek óriási csúzlikba, hogy azok kilövésével leromboljanak különböző építményeket.

A mobiljátékot fejlesztő finn Rovio közlése szerint az üzemeltető nem kért és nem is kapott engedélyt a park létrehozásához. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Rovio kezdeményez-e eljárást szellemitulajdon-jogainak nyilvánvaló megsértéséért. A park mindenesetre csak szeptember végéig van nyitva, így vagy szemet hunynak felette vagy gyorsan kell cselekedniük.

A videó végén nem tudtuk nem észrevenni, hogy egy Mount Rushmore-szerű replika van háttérben… 

0 Tovább

Sajátosan értelmezi a márkákat Kína

A djo9c1 jelzésű felhasználó jóvoltából bukkkantunk rá az alábbi gyöngyszemre a legnagyobb videómegosztó portálon, ami a "kínai" termékkatalógus változatos tartalmával "gyönyörködtet" bennünket. Néhány névferdítés, mint a PolyStation, a Sonia, az X-Boy, a bkidas vagy a Panasenig már ismerős lehet olvasóinknak, de azért érdemes megnézni, mert pl. a 0:44-nél látható fotóról még mi sem hisszük el, hogy ilyen van ;-) 

0 Tovább

Zuhanyrózsák a henger alatt

Találtunk megint egy gyűjtést a kínai hamisítok termékpalettájáról. Szokás szerint vannak benne táskák, mobilok, órák, ruhaneműk, de felbukkan az ál-Apple szakbolt és a kamu Ikea is. A fotókat és a hozzátartozó kommentárokat itt böngészgethetitek, mi most az egyik legerőteljesebb képet osztjuk meg veletek.

Henger alá kerülnek a zuhanyrózsák

A képen az látható, ahogy a német fürdőszobai kellékgyártó, a Hans Grohe AG megbízásából megsemisítenek több tucatnyi, Kínában készült hamis zuhanyzófejet Strasbourgban. Az eset után a cég képviselője kérte az európai honatyákat, erősítsék meg a hatósági fellépést a hamisítványokkal szemben.

0 Tovább

Több a hamis bor Kínában, mint az eredeti

Bár az egy főre jutó borfogyasztás alig éri el az évi egy litert Kínában, szakértők szerint az ázsiai ország 2014-re már a világ hatodik legnagyobb borfogyasztó nemzete lehet. A borkultúra terjedésével párhuzamosan azonban a borhamisítás is virágzásnak indult.

Az ismert márka, a magas ár, és az ital színe, ami jelenleg meghatározza a minőségi bort a kínai fogyasztók szemében. Igen, a színe is, ugyanis úgy tartják, a fehérbor női bor. A helyiek jelentős társadalmi presztízst tulajdonítanak az italnak, sokan jelentős összeget hajlandóak megadni egy nemes francia borvidékről származó italnak. Bár a borkultúra egyelőre még gyerekcipőben jár Kínában, a kereslet már most is meglehetősen nagy, így a hamisítók is lecsaptak a jövedelmező üzletre.

Az AFP hírügynökség által megszólaltatott szakértő szerint a kínai fogyasztóknak van miért óvatosnak lenni. Példának okáért több 1982-es Chateau Lafite Rothschild bor került piacra az ázsiai országban, mint amennyit Franciaországban összesen palackoztak.

A hamis italok kínálata a legrosszabbtól a legjobb minőségű termékig változik. Ugyanígy az áruk is: hamis ital 90 jüanért, de 35 ezer jüanért is kapható. A szakértők tapasztalatai szerint egyes hamisítók meglehetősen alacsony áron értékesítenek borokat, amelyeket az eredeti italok nevéhez hasonlító nevekkel látnak el megtévesztő módon: így Lafite helyett például Laffite vagy Lafitte elnevezéssel hozzák forgalomba italaikat. Mások az eredeti palackokat használják a hamisításhoz: az üres üvegeket felvásárolják, feltöltik egy gyengébb minőségű borral, majd az eredeti palack eredeti címkéje szerint értékesítik. Megint mások úgy értékesítenek fajbort, hogy az ital cukrozott vízzel hígított, mesterséges színezéket és ízfokozókat is tartalmaz.

Érdemes jól megvizsgálni, a baloldali hamis!

Romain Vandevoorde borimportőr szerint a kínai hamisítók termékei esetében sokszor egyértelmű a hamisítás ténye, de mint mondta, képesek arra is, hogy még a legjobb borkóstolókat is összezavarják.

0 Tovább

Hamis Ikeától a leopárdokkal küzdő Harry Potterig...

Nem egyszer írtuk már, és valószínűleg fogjuk is még, hogy Kínában tényleg mindent, de mindent hamisítanak. Ennek egyik ékes példája volt két nappal ezelőtti írásunk az IKEA utánzatról, amelyről mai gyűjtésünkben is megemlékezünk. Hogy tovább bizonyítsuk állításunkat, nézzük egy TOP10-es gyűjtést arról, mi nem kerüli el a kínai hamisítók figyelmét!

1. Alig néhány ezer kilométerre a Szajna partjától, Tianducheng város közterületén gyönyörködhetnek a kínaiak az Eiffel-torony csodás látványában...

2. Nem csak Európa ékességei, de az USA építészeti remekei is vonzóak a kínai szem számára. Wuxi és Fuyang városának építészeit például erősen inspirálta az amerikai Capitolium, ahogy az alábbi városháza képén is látható. Hangzhou régióban egyébként egy iparmágnás a Fehér Ház mását építtette meg otthonául a Washington emlékművel és a Mount Rushmore szobraival egyetemben.

2 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek