Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így ünnepli Kína a szellemi tulajdon világnapját

Több bejegyzésünkben is írtunk már róla, április 26-án a szellemi tulajdon ellőtt tiszteleg a világ. A mai jeles dátumról Kína is megemlékezett, és a világnap alkalmából 26 millió darab kalózterméket semmisített meg. A nagy szabású akcióval az ázsiai ország jogvédelmi elkötelezettségét hirdette. Összesen 31 tartományban lefoglalt kalózlemez és illegális kiadvány került az úthengerek alá. Így:

0 Tovább

Így razziáznak a britek

Exluzív fotosorozatot közölt a Gizmodo portál Nagy-Britannia eddigi legnagyobb hamis audióeszköz lefoglalásáról. A beszámoló szerint tavaly novemberben Kínában mintegy 1200 darab hamisítványt foglaltak le egy ellenőrzés során. Ugyanezen kezdeményezés eredményeként ez év februárjában Nagy-Britanniában tartottak házkutatást a hatóságok egy raktárban. A két helyszínen mintegy félmillió dolllár értékben kerültek elő hamis audioeszközök, főleg fejlhallgatok, de mikrofonokat és erősítőket is találtak. Lássuk, hogyan!

A kínai helyszín:

A brit helyszín:

0 Tovább

Anyacsavar a memóriakártya helyén

Múlt heti utolsó bejegyzésünk után egy poszt erejéig megmaradunk a műszaki cikkeknél, mert olyasvalamit találtunk, ami mellett nem tudunk elmenni szó nélkül. A képen látható, kínai gyártmányú külső memóriát egy orosz fogyasztó vásárolta, abban a reményben, hogy az 500 GB kapacitással megfelelő eszközt szerez adatai tárolásához.

Amikor azonban felmásolt rá egy 1,5 gigabájt méretű filmet, meglepődve tapasztalta, hogy az anyagnak csak az utolsó néhány perce került rá az adathordozóra. Számítógépes szakember lévén gyorsan szétszedte a Samsung márkajelzéssel ellátott eszközt, amikor is meglepve tapasztalta, hogy az 500 gigás memóriakártya helyén egy 128 megabájtos adathordozó, továbbá a megfelelő súly biztosítása érdekében két nagyméretű anyacsavar (!) található.

További trükkje a külső vinyónak, hogy látszólag képes volt 128 megabájtnál nagyobb adatmennyiség befogadására: engedte felmásolni a fájlokat, majd mikor az adathordozó megtelt, részben felülírta a már meglévő fájlokat, mindenből csak egy töredéket tartva meg, hogy a látszat meglegyen...

0 Tovább

Hallo? Pandora?

Múlt heti autós gyűjtésünk után most a hamis mobiltelefonokból szemezgetünk kicsit. Találtunk példát klasszikus hamisításra, azaz a forma és védjegy teljes körű másolására és olyan újításokra is, amire tényleg csak a kínai utángyártók képesek.

1. Sorakoznak a hamis iPhone-ok

2. Nahát, újít az Apple?

0 Tovább

Így gyárt Kína autót...

Mára is egy fotó összeállítással készültünk. Ezúttal a formatervezési mintaoltalmak megsértésére nézünk példákat, azaz néhány képpel illusztráljuk, hogyan másolják valami egészen szemérmetlen módon az ismert márkákat az ázsiai autógyártók. Elébb a kínai verzió, majd az eredeti dizájn...

BYD F8 vs. Mercedes CLK

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek