Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kína összeházasította az almát és a robotot

Nem tisztünk megítélni, hogy melyik a jobb, az iPhone vagy a Google, kinek ennek a híve, ki annak. A kínai hamisítók azonban nem bíznak semmit a véletlenre: mindkét tábornak a kedvére próbálnak tenni. Gondosan összeházasították a két felet, amelyből megszületett a GooApple. 

 Készülékük éppen úgy néz ki, mint egy iPhone, de Android szív dobog benne, igaz a menürendszert az Apple termékénél megszokotthoz igazították. 

0 Tovább

Levédetnék bin Laden nevét a kínaiak

Mondja valaki, hogy a kínai üzletemberek nem ragadnak meg minden lehetőséget! Bár sokan a terrorizmusra asszociálnak Oszama bin Laden nevének hallatán, Kínában többeknek az ex al-Kaida vezér ismertségének kihasználása jutott eszébe... A helyi szellemi tulajdonvédelmi hivatal közleménye szerint a terroristavezér halálának másnapján már tucatnyi regisztrációs kérelem érkezett a helyi védjegyirodákhoz, hogy bin Laden nevét mind angol, mind különböző kínai átírásának formájában levédessék. Sőt, a hivatalhoz az al-Kaida nevének kínai átírására (Ji Di) is érkezett védjegykérelem.

Ami azt illeti, nem ez az első alkalom, hogy kínai kereskedők bin Laden nevét kívánják használni védjegyként. 2001-ben két kérelmezőt utasítottak el az illetékes hivatalok, akik 1. ruházati termék márkaneveként, 2. kozmetikai termékcsalád márkaneveként kívánták használni a közismert nevet.

Egy Zhejiang tartományi védjegyügynökség vezetője szerint bin Laden halálának bejelentését követően csak a tartományban több mint 100 védjegykérelem érkezett, ő személyesen is mintegy 20 kérelmezővel konzultált.

A "leleményes" üzletemberek többnyire fiatalok, zömmel online boltok tulajdonosai, akik remélik, hogy a név ismertségével még jobban fellendíthetik saját forgalmukat. A kérelmezők termékei között farsangi maszkok, autómatricák, hamutartók és celeb figurák is szerepelnek.

Igyekezetük ellenére azonban egyik kérelmező sem tudhatja majd magáénak a bin Laden védjegyet. A kínai jogszabályok szerint ugyanis az olyan termékek, amelyek káros hatásúak lehetnek, a közjó és a közmorál ellen valók nem kaphatnak védjegyoltalmat.

0 Tovább

Gigászi iPhone-bőrbe bújtatott táblagép

Épp az imént olvastam egy érdekes tesztet egy óriási iPhone bőrbe bújtatott tábla PC-ről, amit a jelentős haszon reményében egy amerikai kiskereskedő kezdett el értékesíteni. A termék természetese hamisítvány. Az Apple nagyon figyel a termékei formatervezésére, és mind tudjuk, hogy az iPad nem úgy néz ki, mint az iPhone.

A Bluu Inc üzemeltetőinek meggazdagodásra irányuló reményei erősen sántítanak: a szerző megkérdezte az eladót, hogy nem fél-e attól, hogy az Apple pert indít jogsértés miatt. A válasz: "Csak nem perelnek be mindenkit, aki iPhone-ra hasonlító terméket árul" - Nos, de igen. Épp a közelmúltban az egyik legnagyobb mobilgyártó, a Samsung ellen indítottak eljárás, mivel a cég szerint a Galaxy sorozat az Apple termékek formatervezését és technológiáját másolja.

No de térjünk vissza a készülékhez. A cég a terméket Kínából rendeli, és BT-1000 néven értékesíti. Már a csomagoláson van némi hiba, ugyanis az angol szöveg tablet helyett  table PC-nek nevezi a típust, ráadásul további betűzési hibák is vannak a csomagoláson és a használati útmutatón (hamisítványok esetében ez gyakori). Specifikációját tekintve nem rosszak a mutatói - ára olcsóbb, az elterjedtebb Windowst használja, nagyobb a memóriája és a tárhelye, de a teszt szerint több apróság is nehezíti a működését. A teljes érintőképernyő ellenére zavaróan rosszul alkalmazkodik a forgatáshoz: több másodperc, mire a képernyő átáll az új irányba, több alkalommal is elsötétül, sőt még a hálózati kapcsolatot is megszakítja a folyamat alatt... A táblagépet vásárlók nyilván nem erre vágynak.

0 Tovább

24 órán belül kész volt Katalin ruhájának másolata

Már az esküvő alatt elkezdték utángyártani Vilmos herceg újdonsült nejének, az újdonsült Cambridge-i hercegnének menyasszonyi ruháját a kínai szabóságok. Bár a nagy érdeklődésre való tekintettel (és mert a mondás szerint minden nő szeretne hercegnő lenni legalább az esküvője napján) várható volt, hogy nagyszámban jelennek majd meg a hasonló szabású menyasszonyi ruhák, azért ez a gyorsaság elképesztő. Kíváncsiak lennénk, hogy a ruhát megálmodó Sarah Burton, a McQueen ház vezető tervezője mit szól mindehhez...

0 Tovább

Zúzás Kínában!

Tegnap írtunk róla, hogy Kína 26 millió kalózlemezt és egyéb illegális kiadványt semmisített meg a szellemi tulajdon világnapja alkalmából. Most találtunk arról, hogy ezt milyen látványos keretek között valósították meg.

Több száz doboznyi CD, több teherautónyi könyv végezte bezúzva számtalan hatósági személy és kormányhivatalnok jelenlétében, figyelmeztetve a hamisítókat, hogy a kalózkodást Kína nem kívánja tolerálni.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek